Hopp til innhold

– At du er her i dag betyr «aldri mer»

Trond Henry Blattmann takket de 40.000 som møtte opp på Yongstorget til sang torsdag formiddag.

Trond Henry Blattmann

– Tusen takk for at jeg får lov til å oppleve dette. Jeg vil takke for engasjementet, omsorget og varmen dere viser, sa Trond Henry Blattmann.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi må be dere om å trekke litt sammen, for det er så mange som ønsker å komme inn på torget, sa Christine Bar da klokken akkurat hadde passert 12.

Hun var en initiativtakerne som sørget for det massive oppmøtet i Oslo i dag.

– Tusen takk

Trond Henry Blattmann er leder for Den nasjonale støttegruppa etter 22. juli. Han mistet selv sønnen Torjus.

– Tusen takk for at jeg får lov til å oppleve dette. Jeg vil takke for engasjementet, omsorget og varmen dere viser, sa Trond Henry Blattmann til den enorme folkemengden på Youngstorget.

– At nettopp du er her i dag, viser at du sier «aldri mer».

Tok med kolleger

Anniken Huitfeldt

Kulturminister Anniken Huitfeldt var blant de 40.000 oppmøtte.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde med seg fem kolleger fra de andre nordiske landene.

– Vi satt og spiste middag sammen i går, og mot slutten av middagen spurte jeg om de kunne tenke seg å være med. Alle sa ja med en gang, fortalte kulturministeren til NRK.

– Det viser kraften i sosiale medier. Dette er et spørsmål vi alle bryr oss om. Det handler om solidaritet, sa Sveriges kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth til NRK.

– God støtte

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen mener det norske folket igjen viser seg fra sin beste side med den store markeringen i Oslo torsdag.

– Jeg synes det er veldig rørende, det må jeg si. Jeg har ikke snakket med noen utenfor retten om dette ennå, men jeg tenker jo at all støtte og oppmerksomhet som er mulig å få, er bra for folk i denne tunge tida, sier hun til NTB.

Larsen har blitt rørt av de fem forklaringene retten hittil har hørt fra regjeringskvartalet.

– Det er veldig imponerende at folk klarer å holde humøret oppe og er glade for å gå på jobb fortsatt. Men det er nok også en del fra regjeringskvartalet som føler at arbeidsplassen er tatt fra dem for alltid, sier hun.

Etterlatte og overlevende hadde møtt opp for å høre Stoltenbergs tale. En av dem var Line Nersnæs som ble skadet under angrepet.

– Jeg er her for å hedre kollegene mine

For to år siden gikk bildet av Line Nersnæs med en pinne i hodet verden rundt. I dag synes hun det er viktig, men også vanskelig å minne de som ikke kom fra angrepet i live.