Chipotlemajones Majones med sterk smak. Eller så sterk som du vil ha den. Lise Finckenhagen bruker chipotle pasta, som er en krydderpasta laget av tørket og røykt jalapeño-chili. Majonesen er tilbehør til Lises klippfiskboller.
Krabbe kokt i øl, med majones med brunt smør Krabbefest er en av mine favoritter når det er snakk om skandinaviske mattradisjoner, sier Adam Liaw. Han koker krabben i mørkt øl, og lager majones med brunt smør til.
Rekesmørbrød med pepperrotmajones Rekesmørbrødet får et ekstra løft hvis du steker skivene i smør, og lager din egen majones med pepperrot.
Majones Når brødrene Price lager salater i tv-serien Munter mat, så bruker de denne grunnoppskriften på majones til dressingene. Og ut fra denne tilsettes forskjellige smaker, hver til sitt bruk.
Aioli – hvitløkmajones Aioli eller hvitløkmajones skal du lage selv. Her er oppskriften fra Lise Finckenhagen.
Asparges med røykt lam, humleskudd og røykt majones Når aspargesen er så fersk at den bare er tatt rett fra grønnsakhagen og til kjøkkenbenken, da er det på tide å lage en rett som har asparges som hovedingrediens.