Fiskepanne med ertepuré Torsk med poteter, fennikel, gulrøtter, purre og løk som er rask å lage. Og imens koker ertene til ertepuréen.
Lun hvitmuggost Når Inge Johnsen skal kose seg skikkelig på tur varmer han ost i glørne fra bålet. Han bruker helst en god hvitmuggost fra en lokal produsent. Alternativene er brie eller lignende ost fra butikken.
Hjemmelaget knekkebrød Med grovt mel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø blir det gode, grove knekkebrød som passer godt til ost.
Klappekake Små brød stekt i panne kaller Inge Johnsen for klappekaker. Han lager en stor deig og setter den kaldt. Så tar han fram litt deig om gangen, som får romtemperatur, før han steker klappekakene på bålet. På den måten har han ferskt brød hver dag.
Tursuppe med tomater, bønner og karbonadedeig Kokk Inge Johnsen har med seg en god gryte til bålet. Han koker suppe med gulrøtter, bønner, hermetiske tomater og karbonadedeig.
Panikkblings eller sandwich med det du har Det finnes klassiske sandwicher, som BLT. Og så finnes det de du lager etter hva du har i kjøleskapet. Dette er løsningen for deg som har panikk før sommeravslutningen for skole, korps, kor, fotball eller jobb.
Bobotie på trøndersk vis Bobotie er en tradisjonsrik rett fra Sør-Afrika. Mange omtaler den som nasjonalretten. Det er en slags grateng med kjøttdeig av antilope. Siden du sannsynligvis ikke har antilope tilgjengelig, kan du bruke okse, lam, elg eller rein. Det er mange smaker i denne oppskriften, men den er ikke sterk.
Saftig og flott flettepizza Innbakt pizza med fyll av kylling, løk og blåmuggost. Dette er en hvit pizza, uten tomatsaus, men med rømme. Oppskrift fra Inge Johnsen i radioprogrammet Brønsj.
Omelett Omelett er både næringsrikt og godt. Kokk Inge Johnsen har oppskriften på både åpen, lukket og snittet omelett.