Våre beste med blåbær Dei blå bæra er her. Bærplukking har lange tradisjonar i Noreg – gratis mat med kosteleg smak. Heldigvis finst dei også i butikken. Av Ingvill Bjorland
Farmor Jorunds blåbærpai Blåbærpaien serveres med pisket crème fraîche blandet med sitronskall. Saga Nordin bakte farmors blåbærpai i TV-serien Familiekokkene.
Bare blåbær Det bugner av blåbær både til skogs og til fjells. Dette er en av de beste sesongene på lenge i store deler av landet. Så nå er det bare å fråtse i sunne og gode bær. Blåbær egner seg godt til å fryse. I alle oppskriftene kan du bruke frosne bær. Av Kristin Eriksen
Blåbærterte med mandelfyll Selv om vi kan kjøpe blåbær hele året er det noe spesielt med dem vi har plukket selv. Du kan bruke både selvplukkede bær og blåbær fra butikken i Lise Finckenhagens terte med mandelfyll.
Blåbærboller med sprø topping Saftige boller med deilig vaniljekrem, blåbær og sprø smuldretopping! Kan det bli bedre?
Ostekake med blåbær og sitron Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.
Danske «lappar» med blåbær Ikkje la havregrauten gå til spille, men bruk restane til å lage det danskane kallar «klatkager» med blåbær til snacks eller brunsj.
Havregrøt med svarthavre, blåbær og kokos Svarthavre er en svært gammel kornart, som nå dyrkes i Norge igjen. I denne oppskriften brukes svarthavre sammen med blåbær og kokos. Havregryn som er kuttet med kniver – steel cut – gir en annen konsistens enn vanlig valsede havregryn.
Blåbærruter med vaniljekrem og sprø topping Denne blåbærkaken med vaniljekrem og knasende topping er enkel å lage, og den smaker helt himmelsk.