Grillet hummer Her snakker vi om ekte luksusmat. Hummeren blir tilberedt på enkelt vis med en god olje/krydderblanding.
Kokkenes beste oppskrifter med hummer Hummerfisket er i gang. NRK Mat gir deg oppskrifter på kokt hummer, hummer i ovnen, hummer på grillen, hummer med kryddersmør eller majones, hummer i salat og hummer slik de lagde den i 1905. Av Mari Rollag Evensen
Fiskegryte med chili Denne fiskegryten er enkel og perfekt til enhver anledning. Til en rask middag, til fest eller til og med til jul hvis du ikke bare må ha det tradisjonelle. Spander hummer eller reker for å gjøre den til en festgryte eller bruk rimeligere fisk og skjell til en billig versjon. Chilien løfter retten og gjør den spennende. – Jeg elsker varmen du får i kroppen når du spiser tørket chili og fersk chiliolje, sier kokken Stevie Parle.
Hummer med majones Hummer er festmat i seg selv. Med litt hjemmelaga majones, godt brød og salat blir det et herremåltid.
Salvie- og sitronris med skalldyr Supergod paella på Tinas vis. Rundkornet ris og skalldyr med ekstra grønnsaker og urter.
Skalldyrsalat Andreas Myhrvold lager salat med rester. Her er det mulig for å improvisere og gjøre det du selv vil ut fra dine råvarer.
Hummer med hvitløksagurk og estragonsmør Alle bør du unne seg en norsk hummer - den er uovertruffen hva smak angår, sier kokken Stig Juelsen. Han lager estragonsmøret dagen i forveien. I stedet for å koke hummeren blir den stekt i ovnen til den blir rød.
Hummerkoking Andreas Myhrvold viser hvordan du ser at hummeren er ferdig kokt. Spis den varm med en gang, eller la den ligge i kraften til neste dag og server den kald.