Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Soppmesterens syltede sopp Nå som skogen bugner av sopp, plukker du gjerne med deg mer enn du trenger til et soppmåltid. Prøv sylting. Sopp som er nedlagt i eddiklake passer utmerket som tilbehør til gryter og gratenger når man vil ha et tilbehør med litt sting.
Soppsalat Østerssoppen minner litt om kantarell i smaken. Den stekes før den blandes i dressingen som er smakt til med honning og sennep. Soppsalaten kan du bruke som tilbehør til både kjøtt og fisk eller du kan servere den med litt ristet brød.
Soppsuppe à la Thomas Herman Deilig kremet soppsuppe med bacon. På sensommeren og høsten er det sopp å finne ute i naturen. Ellers om året finner man et godt utvalg av sopp i butikken. Det er et godt alternativ.
Kantarellterte Terter kan varieres i det uendelige. Det er kun kreativiteten og innholdet i kjøleskapet som setter grenser. Her er en nydelig versjon med kantareller, ost og urter.
Hellebrød med soppfyll Maten er halve turen – i alle fall hvis barna blir med. Disse hellebrødene, som stekes på bål, kan serveres med valgfritt fyll, alt ettersom hva selskapet foretrekker og hva du finner i skogen.
Slider med portobello og vårsalat En slider er egentlig navnet på en liten burger. Vår slider er vel ikke akkurat liten, men den er laget uten kjøtt. Dels fordi det er et ønske om vegetarisk og dels fordi vi vil by på et alternativ til den tradisjonelle burgeren. Prøv den og forbered deg på en positiv overraskelse.
Sopprisotto Det er ikke vanskelig å lage en god risotto. Får du tak i god sopp, blir det et festmåltid.
Linse og sopp pai Dette er egentlig mer som en grateng. Den består av en slags linse og sopp-gryte i bunn og er gratinert med tahini og ost.