Thanksgiving – her er oppskriftene Kalkun, mash, tranebærsaus, søte desserter – det blir aldri for mye når amerikanerne skal feire thanksgiving. Det er anledningen der man samler familie og venner til fest. Av Kristin Eriksen
Fylt kalkun til thanksgiving Til en thanksgiving-middag er det en gjest som alltid må inviteres. Nemlig kalkunen. Her får du brødrene Prices oppskrift på en klassisk fylt kalkun med en kraftfull saus som lages av stekesjyen.
Cowboygryte med kalkun og surdeigsbrød Med alle ingrediensene i én gryte blir denne cowboygryta den perfekte turrett. Tilbered den på bålet og nyt den ute. Surdeigsbrødet kan stekes i glørne.
Kokos og currysuppe med kalkun Kalkunrestene gjør seg godt i suppen med smak av grønn curry og kokosmelk.
Ovnsbakt kalkunbryst Kalkunbryst er festmat. Her får du en oppskrift som kan lages både til jul og nyttår, med hasselbackpoteter, pastinakkpuré og saus.
Kalkun Jørn Hoels oppskrift på kalkun er en sammenblanding av en gammel fransk oppskrift og den moderne måten å tilberede kalkun.
Kalkunbryst med spekeskinke og kryddersmør Man trenger ikke en hel kalkun for å lage en god kalkunmiddag. Lise Finckenhagen fyller kryddersmør under skinnet og pakker alt inn i spekeskinke.
Krydderstekte søtpoteter Søtpoteter er perfekt som tilbehør til kalkun og andre stekte kjøttretter. Lise Finckenhagen lager dem med smak av sitrus og krydder.
Slik får du en saftigere kalkun Velg en liten fugl, stell pent med den under steiking og glem steiketermometeret som følger med. Her er Lise Finckenhagens beste kalkuntips. Av Siri Bjelland Berven og Mari Rollag Evensen