Bisque av strandkrabbe Bisquen har en intens smak av krabbe. Den kan serveres som suppe til forrett eller brukes som basis for sauser eller risotto.
Eplepunsj – Dette er en supergod velkomstdrink, sier Claus Meyer i Smaken av Danmark. Han har tilgang til sukkerroer fra øyene sør i Danmark.
Røykt ål med jordskokk og sommerepler Server røykt ål med en grov salat av jordskokk og sommerepler og pynt med bjørnebær og gressløk.
Vegetarisk suppe med øl Når du skal posjere egg er det lurt å bruke friske egg. Hviten skal "henge" rundt plommen. Oppskriften på grønnsaksuppe får du fra Claus Meyer.
Harerygg med rosenkål Claus Meyer lager mat av lokale råvarer når han er på tur i Rold skov på Jylland. Rosenkål er tilbehør, både som puré og salat.
Postei av hare og fasan Claus Meyer lager postei av hare og fasan med kastanjer og sopp. Lårkjøttet fra fasan og hare har lett for å bli tørt, derfor foretrekker han å bruke det til postei.
Lammecarpaccio med hestereker og reddiker En kald salat med lammekjøtt skåret i tynne skiver. Claus Meyer bruker hestereker i denne oppskriften, men du kan jo bruke vanlige reker.
Sild på isblokk Bruk en brødform og lag en stor isklump. Da blir det sild «on the rocks». Silden skal serveres iskald med varme poteter ved siden av. Claus Meyer forteller at oppskriften har han fra sin mor og mormor.
Lynsyltet sild med rødløk Claus Meyer bruker ferske sildefileter som han har i dypfryseren minst et døgn. Det er det to grunner til. Eventuelle bakterier drepes og det blir lettere å skjære tynne skiver.