skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Lyd 3_1
Her er du: NRK.no > Informasjon > Hjelp > Oversikt over NRK.no > Lyd Sist oppdatert 14:12
 

Lyd i fleire format

Hovudformatet for lyd og video på NRK.no er Windows Media. I samarbeid med Høgskolen i Østfold sender vi òg radiokanalane våre direkte i MP3-format og Ogg Vorbis.


Publisert 06.06.2002 09:53. Oppdatert 15.06.2004 07:12.
SE OGSÅ:
97,5 prosent av brukarane på NRK.no nyttar eitt av Windows-operativsystema. For dei fleste Windows-brukarane er det enklast å bruke Windows Media-formatet.

Om lag 2 prosent av brukarane våre har Mac. Dei fleste Macbrukarane kan òg høyre på Windows Media-formatet, men MP3 og Apple iTunes vil nok fungere betre. Viss du får problem med å ta inn lyden, er det ofte enklare å bruke "Virtual PC" og Windows Media.

Under 0,2 prosent av brukarane våre nyttar operativsystemet Linux. For desse brukarane fungerer MP3- eller Ogg Vorbis-formatet best. Det finst òg Windows Media-spelarar for Linux, du kan f.eks. prøve .

MP3- og Ogg Vorbis-sendingane er eit samarbeid med Høgskolen i Østfold. Vi kan diverre ikkje garantere like høg oppetid på desse tenestene som vi har til vanleg.


LENKER
Apple iTunes "Digital jukebox for Mac"
MPlayer Windows Media-spelar for Linux


Ny tv-kanal fra NRK

3. september utvider NRK sitt tilbud, bl.a. med en tredje tv-kanal - NRK3. Kanalen formidles i alle digitale fjernsynsnett.

NRK størst på nett

Ifølge TNS Gallups første sammenlignende undersøkelse av bruk av videoinnhold på nettet, er NRK Nett-TV Norges mest populære videotjeneste.

NRK i 2006

I NRKs allmennkringkastarrapport for 2006 kan du lese, sjå og høyre om noko av det NRK har produsert i året som gjekk.

RADIO DIREKTE
På desse sidene finn du eit oversyn over dei formata vi sender radiokanalane våre i. Du finn dei ulike alternativa lista opp under kvar kanal.

For nokre av formata må du installere nye program for å høyre på sendingane. Sjekk ut hjelpesidene våre!
OM TJENESTENE
Windows Media-sendingene er en del av NRK Nettradio, og skal ha lik oppetid som resten av NRK.no.

Hvis du ikke får nettradioen til å virke kan du gå til våre Hjelpsider her:

MP3 og Ogg Vorbis-sendingene er en del av et multimedia-prosjekt ved Høgskolen i Østfold, i samarbeid med NRK. Vi kan desverre ikke garantere oppetida på denne del av tjenesten. Prosjektet har en egen side for driftsmeldinger her:
Lyd i fleire format
SISTE NYHETER OM NRK
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no