P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Nominer naboen til P1-regjeringa!

Journalist Petter Grimnes og distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen.
Journalist Petter Grimnes og distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen.
NRK P1 skal samle en landsdekkende P1-regjering som skal samles for å diskutere hvordan Norge vil se ut om 100 år, hvilke utfordringer landet vårt vil møte og hvordan de kan løses. NRK Østfold setter nå i gang arbeidet med å finne fram til Østfolds representant i en «folke-regjering».

Publisert 21.04.2005 14:18.

Nominér din kandidat



I anledning 100-års jubileet for unionsoppløsningen og høstens stortingsvalg vil NRK P1 samle en landsdekkende P1-regjering som skal samles for å diskutere hvordan Norge vil se ut om 100 år, hvilke utfordringer landet vårt vil møte og hvordan de kan løses.

Lokal jury

P1-regjeringen skal bestå av en representant fra hvert av Norges 19 fylker. Mandag 25. april starter nominasjonsprosessen. Fram til 2. mai er alle velkommen til å foreslå kandidater til dette valget.

Deretter vil en jury, bestående av redaktører fra lokalavisene i fylket, distriksredaktør Ulf Morten Davidsen og redaksjonssjef Anne Ognedal i NRK Østfold sette opp en valgliste som Østfolds innbyggere inviteres til å stemme på.

I Østfold ledes arbeidet med å finne fram til vårt fylkes representant av journalist Petter Grimnes.

Nominer deg selv, eller naboen

- Det er satt to betingelser for de som skal nomineres til dette valget fra vårt fylke: de skal være bosatt i Østfold og de skal ikke være politisk aktive. Denne P1-regjeringen skal beslå av «helt vanlige folk», forteller Petter Grimnes.

- Ellers er det ingen begrensninger, snarere tvet i mot. Folk kan jo nominere naboen, eller seg selv for den saks skyld, sier Grimnes.

Starter mandag

Mandag 25. april går startskuddet for at folk kan nominere kandidater, og i løpet av seks uker skal kandidatene nomineres og presenteres i formiddagssendingen i NRK Østfold. Selve valget finner sted fra 3. til 10. juni. Østfolds innbyggere vil bli invitert til å avgi stemme via postkort, e-post eller SMS.

Samling i juni

Fredag 10. juni vil det være klart hvem som skal representere de ulike fylkene i denne «folke-regjeringen». Uken etter, fra 16. til 18. juni vil de 19 regjeringsmedlemmene bli samlet på Sem Gjestegård.

Der vil spørsmål om hvordan Norge kan se ut om 100 år, hvilke utfordringer vil vil møte de neste 100 årene og hvordan disse utfordringene kan løses stå på dagsorden.
Målet for denne samlingen på Sem er å utarbeide et dokument som skal overleveres til regjeringen, den politiske regjerningen som leder landet vårt til daglig…

Verdige kandidater

- Vi vet at det finnes mange mennesker i fylket vårt som har mange interessante tanker om hvordan landet vårt utvikler seg. Nå håper vi mange av disse vil være villige til å stille til valg til P1-regjerningen, sier prosjektleder Petter Grimnes i NRK Østfold.

- Vi trenger hjelp til å finne fram til engasjerte mennesker som kan tenkes å bli kandidater. Alle kan foreslå kandidater, det eneste vi krever at en liten begrunnelse om hvorfor vedkommende bør representere Østfold i denne regjeringen.

Grimnes legger til at det selvfølgelig er anledning til å foreslå seg selv som kandidat.

LENKER
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no