Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
MTV: Sensurert
MTV er stadig ute med den store musikalske korrekturlakken sin, denne gangen er det Weezers ”Hash Pipe” som trenger justeringer før den blir sendt via kanalen. Og bandet gjorde pent det som skulle gjøres – nå får du ”Half Pipe” på MTV.

Dette er ikke en "Half Pipe"
Media har alltid sensurert låter når det var f-ord, narko, sex eller vold omtalt i teksten. Weezers eksempel er bare et av mange, og dette synliggjør det som har vært hevdet helt siden kanalen startet opp: MTV former musikken i større grad enn musikken former MTV. At Weezer velger å skrive om teksten for å slippe igjennom sensuren – for så og selge flere album – er mistenkelig, mener Asbjørn Slettemark i bransjebladet ”Faro-journalen”. Han mener fremtiden bærer bud om en enda mer strømlinjeformet og skjerpet sensur blant de største aktørene, som MTV.

Sur Mona Lisa

– Dette er først og fremst et problem for artistene, ikke for MTV, mener konstituert musikksjef i Petre, Atle Bredal. – At artistene velger å endre hele låten sin for å komme på MTV er betenkelig. Det blir som om en gallerist ønsker en sur Mona Lisa istedenfor en glad, hvorpå kunstneren forandrer hele bildet.

Musikkprodusent i Petre og dedikert Weezer-fan, Jørgen Hegstad synes det er greit at tittelen er forandret til ”Half Pipe” istedenfor ”H*** Pipe”. – Det viktigste er at låten blir spilt, mener han.

"Hash Pipe" er nykommer på Petres A-liste denne uka. Det var aldri vurdert å sensurere eller boikotte den.

Av Geir-Inge Løvstad, upunkt@nrk.no


Publisert 23.05.2001 12:50


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no