Her er du: NRK.no > NRK P3 > Quart
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
MUSIKK HEAD
LYD & VIDEO
SISTE SAKER
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Röyksopp - Röykshow
For norsk musikk er det bra å ha sine største artister til å avslutte den største festivalen på den største scenen. Röyksopp skuffet ikke, selv om musikken var bedre egnet til party enn hva Idrettsplassen tilbød. Konserten steg, mens kveldsmørkets himmelteppe la seg.

BILDER: Röyksopp på Idrettsplassen 5. juli



Årets Quart ble avsluttet i et hav av lys og røyk – silhuettene på scenen tilhørte Svein Berge og Torbjørn Brundtland. Mye turnering og store konserter har gjort Röyksopp til dyktige artister med energisk live-framføring som tålte rammen enkelt.

Drecker løsnet opp

Duoen hadde hjelp av en bassist, men trass et livlig og visuelt sett kunne trioen vært tjent med flere musikere. Erlend Øye var blant publikum og Svein Berge vocoder-sang selv. Anneli Drecker fra BelCanto tilførte meget på sine låter og løsnet opp i bandets tette pakke. Etter Dreckers opptreden ble kvelden åpnere og livligere.

Høy festfaktor

Röyksopp vandret gjennom mange elektroniske landskap og epoker i rytmisk gange. På den tettere befolkete 18-års siden av Idrettsplassen var stemningen flere hakk høyere. Etter hvert som kveld og nattemørke bredte seg, forsvant en del folk og etterlot bedre plass for gjenværende som nøt stadig økt festfaktor og kvalitet.



Av Rune Johansen (tekst & foto), NRK Upunkt


Publisert 06.07.2003 02:04 - Oppdatert 07.07.2003 14:19


hvit pixel 1 x 1
Telenor
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no