Hopp til innhold

Dette er NRKs nye humorflaggskip

NRK satser på at kombinasjonen av ferske fjes og veletablerte komikere skal gjenerobre humortronen til neste år.

Underholdningsavdelingen

Disse blide fjesene utgjør «Underholdningsavdelingen» på NRK1. Programmet har premiere i februar til neste år.

Foto: Ole Kaland / NRK

De syv medlemmene i «Underholdningsavdelingen» har nettopp vært på seminar hvor de har stanget hodene sammen for å finne ut hvordan NRKs nye humorsatsing skal bli. Konseptet eksisterer foreløpig kun på idestadiet, men humorgjengen mener sammensetningen lover svært godt.

– Flere har ligget sammen allerede, så gruppedynamikken er god så langt, forklarer Bjarte Tjøstheim.

Tjøstheim er mest kjent som del av trekløveret i «Radioresepsjonen» med Sagen-brødrene, og skal nå dele tiden mellom radio og TV i de to NRK-programmene.

Frykter krangling

Mens de andre skryter uhemmet av samarbeid og fellesskapsfølelse, trekker Tjøstheim frem sin etter hvert velkjente skepsis.

– Det er jo mange av oss, så det kommer sikkert til å bli uenighet. Men flere, meg selv inkludert, er jo ekstremt konfliktskye, så vi får se hvor tunge diskusjonene blir, moderer han.

«Underholdningsavdelingen» er et studiobasert underholdningsprogram, inspirert av amerikanske ensembleprogrammer som Saturday Night Live.

Noe for enhver smak

I NRKs nye humorflaggskip finner man også Herborg Kråkevik, som går fra kabaretsuksessen «Kjære landsmenn», til å bli del av NRKs humorsatsing. Hun gleder seg til å få et helt ensemble å sparre med på jobb.

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik går fra scene til TV i 2013.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg tror en av de store styrkene til «Underholdningsavdelingen» er at alle har så forskjellig bakgrunn. På den måten utfyller vi hverandre, og jeg tror at alle som ser på vil finne noe de kan le av.

Selv om nervene foreløpig er på god avstand, er det ikke til å stikke under en stol at det er et visst forventningspress knyttet til programmet.

– Vi skal jo ikke late som om det ikke ligger et visst prestasjonspress i bunnen av dette, og vi kommer sikkert til å kjenne det godt når premieren nærmer seg. Men enkelte rundt bordet vant til å ha en million seere, så da kontrollerer man nok kanskje nervene bedre, ler Robert Stoltenberg med tydelig adresse til seg selv.

Ydmyke... inntil videre

Vidar Magnussen og Kristin Grue er de minst kjente navnene i «Underholdningsavdelingen». Men nykommerne lar seg ikke skremme av de mer etablerte underholdningsnavnene i septetten.

– Jeg er overrasket over hvor lydhøre og ydmyke alle er. Selv veldig sære og smale ideer blir dyrket frem, og det er tydeligvis rom til både å tenke smalt og bredt innenfor dette konseptet, sier de to.

– Joda, men jeg tror som sagt at ydmykheten vil forsvinne etter hvert, kvitterer Bjarte Tjøstheim.

Har et ess i erme

«Underholdningsavdelingen» får sin TV-premiere i februar, men noe gjensyn med gamle og veletablerte karakterer blir det mest sannsynlig ikke. Et av premissene for prosjektet var nemlig at det skulle bygges opp helt fra scratch.

– Dette formatet føles nok nytt for oss alle, uansett hva slags bakgrunn man kommer med, mener Live Nelvik. – Men det vil bli nytt for publikum også, så vi får håpe at det vi ender opp med til slutt vil falle i smak.

– Men får vi ikke sving på seertallene er det jo bare å hente inn Narvestad og Linda Johansen mot slutten av sesongen, foreslår Robert Stoltenberg.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters