Hopp til innhold

180.000 elever danset Blime-dansen

Nesten hver tredje skole i landet lot matte være matte klokka 12 i dag og tok heller frem dansefoten. Aldri før har så mange danset mot mobbing.

Fredag danset over 180.000 Blime-dansen med NRK Super. Se hvordan det ble danset på Opsahl og Vetland skole her.

DANSET MOT MOBBING: Se Blime-dansen på Oppsal og Vetland skole her. Video fra de andre skolene vil bli lastet opp av skolene selv på Nrksuper.no fortløpende.

Interessen for NRK Supers holdningskampanje «BlimE» er enorm. I fjor danset 125.000, i år hadde hele 180.000 skoleelever meldt seg på.

– Det er veldig, veldig gøy, sier prosjektleder for «BlimE», Hanne Vennemo.

– Vær en venn

Årets tema er nettvett. Mange barn er aktive på ulike sosiale nettsamfunn, og har mye glede av det.

– Vi ønsker å inspirere til gode holdninger slik at nettet blir et godt sted å være, forklarer Vennemo.

850 skoler er påmeldt og det er tredje gang NRK Super arrangerer en dans på samme tid over hele landet.

Vennemo forteller at det ikke har vært vanskelig å få med skolene på denne kampanjen.

– Skolene synes det er hyggelig og sier til oss at de er takknemlige for at vi har en holdningskampanje. Det gir skolene et påskudd til å snakke om hvordan man skal være mot hverandre og en anledning for hele skolen til å være sammen, forteller hun.

Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

«Alle barn trenger å bli sett og verdsatt for den man er. Når barn opplever å bli bekreftet av andre barn, gir det trygghet og økt selvfølelse.»

Se NRK Supers musikkvideo med Blime-sangen:

Created by InfoDispatcher

FELLES DANS: I dag danser skoleelever over hele landet til denne sangen presis klokken 12. Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

– Vanskelig å måle

Vennemo sier til NRK at det er vanskelig å måle effekten av kampanjen, men at det å danse sammen og smile, gjør det lettere å oppføre seg hyggelig mot hverandre.

– Det er også en kampanje som skal fronte det NRK Super står for, og legger til:

– Vi får også tilbakemeldinger på at det å gjøre noe sammen med alle elevene på skolen, oppleves som stort. At det oppleves som at vi er større enn jeg, forteller hun.

– Kampanjen er først og fremst rettet mot elever på barneskolen, men at også 1-10.trinns-skoler er med.

Kan du ikke «BlimE»-dansen? Den kan du lære her:

Created by InfoDispatcher

LÆR DEG DANSEN: BlimE! 2014

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP