Hopp til innhold

– Jeg var blå fra topp til tå

Jan Åge Fjørtoft gikk ut av «Mesternes Mester».

Denne uken fikk deltagerne blant annet bryne seg på Prins Alberts bob-bane like ved Monaco

– SPEKTAKULÆRT FALL: Det holdt på å gå galt for Jan Åge Fjørtoft og Bjørn Maaseide i ukas bob-øvelse.

Strekken han pådro seg i forrige episode var ikke noe han bekymret seg for. Derimot holder det på å gå ordentlig galt under bob-øvelsen, på banen til Prins Albert, når Fjørtoft bråbremser kjøretøyet og nesten stuper ut.

Mesternes Mester

Femte mann ut: Jan Åge Fjørtoft syntes han gikk ut på rettferdig vis av «Mesternes Mester», og at han føler de har fått lagd et godt program for seerne og seg selv.

Foto: Roy Darvik

– Jeg hadde et spektakulært fall, og ble blå fra topp til tå. At det gikk bra er et mysterium, sier han lattermildt, og legger til:

– Den ene produsenten kastet seg nesten rundt halsen min etterpå, og sa «det kommer til å bli så fantastiske bilder».

– Skjønte jeg var sjanseløs

Etter Anne Jahren røk ut forrige runde, var ukas tema lagmoral, og konkurransene ledet de seks gjenværende deltakerne lagvis gjennom svømmestafett, bob og 5000-meterløp.

– Da vi skulle løpe i 30 varmegrader i 3000-meters høyde, skjønte jeg at jeg var sjanseløs, sier Fjørtoft til NRK.

Forventet tøff nattest

Fjørtoft havnet nederst på resultatlista og utfordret også tidligere fotballspiller Ragnhild Gulbrandsen, som valgte balanse-øvelsen der de stod på en fot på en påle. Han regnet med at det kom til å bli tøft, men var klar på at han ville gjøre et poeng ut av å velge henne som motstander.

Artikkelen fortsetter under videoen

Seks deltagere skal snart bli til fem i Mesternes Mester.

TESTET BALANSEN: Jan Åge Fjørtoft valgte Ragnhild Gulbrandsen som duellant i nattesten. Det gikk ikke i hans favør.

– Jeg følte at vi var nesten like gode, og samtidig at det var fair å ta en« battle of the sexes» i fotball, forteller han, og sier at han ble slått ut av konkurransen på rettferdig vis.

Overrasket over kroppsprestasjonen

Dagen derpå syntes han det var rart og føltes tomt å ikke våkne opp i huset med de resterende deltakerne. Fjørtoft understreker imidlertid at opplevelsene i Monaco har vært «fantastiske», og at han ikke brydde seg om hvilken plassering han skulle få.

– Om jeg kom på femte, sjette eller sjuende var aldri viktig for meg, så lenge jeg ikke gikk ut først. Det fikk jeg nemlig ikke lov til av min datter, sier han.

Etter å ha sjekket inn på det han selv kaller «Losers hotel», møtte Fjørtoft hans romkamerater og crew, og syklet i San Remo med Dag Erik Pedersen.

Alder og kropp, tatt i betraktning, er han dessuten overrasket over hvor lenge han klarte å være med.

– Og dèt med en kropp som ikke hadde kommet gjennom EU-kontroll, sier Fjørtoft og ler.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)