Hopp til innhold

«Skam-William» gir seg

Skuespiller Thomas Hayes, bedre kjent som «Skam-William», slutter i serien.

William i Skam gir seg

Skuespiller Thomas Hayes har spilt den svært populære karakteren William i to sesonger, nå slutter han i NRK-serien.

Foto: NRK

I et intervju med VG forteller Thomas Hayes at han gir seg etter to sesonger i NRK-serien.

– Tiden var inne

I mai ble det bekreftet at NRK kommer med en ny sesong av «Skam», men den blir altså uten seriens mest populære og omdiskuterte karakter.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, forteller Thomas Hayes til VG.

Serien som følger en vennegjeng som går i førsteklasse på Hartvig Nissen VGS i Oslo skal Hayes følge som seer.

– Det blir morsomt å se det når jeg ikke er med, da blir det som alle andre som må vente på å få se hva som skjer. Jeg gleder meg til å se utviklingen til alle skuespillerne. Spesielt hvordan den nye sesongen kommer til å bli med Isak i hovedrollen, sier han til avisa.

– Synd at Thomas ikke blir med videre

Håkon Moslet

Redaksjonssjef i NRK P3 Håkon Moslet sier det er trist at Hayes ikke blir med videre i NRK-serien.

Foto: Glenn Karlsen, NRK 2011 / Glenn Karlsen, NRK 2011

Redaksjonssjef i NRK P3 og ansvarlig for «Skam», Håkon Moslet, sier til Dagbladet at det er trist at skuespilleren nå forlater serien.

– Ja det er en trist kveld. Det er synd at Thomas ikke blir med videre, men da vi ikke kom til enighet om kontrakten, ble utfallet slik det ble, sier han til Dagbladet.

Til avisa forteller han at de har visst at Hayes ikke kom til å fortsette i serien fra midten av sommeren.

– Mye godt i vente

Den første sesongen av «Skam» handlet om Eva, mens den andre sesongen handlet om Noora. Nå tyder altpå at serien får sin første mannlige hovedperson, Isak, som blir spilt av Tarjei Sandvik Moe.

Suksesserien har tidligere uttalt at målgruppen deres er jenter 16 år. Den blir ikke endret nå som en gutt blir hovedpersonen, sier Moslet.

SKAM sesong 2 følger Noora gjennom våren i førsteklasse på Nissen vgs i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no http://skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

VIDEO: Se promoen for sesong 3 av Skam

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.