Hopp til innhold

NRK-serien «Taxi» kan bli britisk

LONDON (NRK): Den norske regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen jobber nå med å utvikle sin egen TV-serie «Taxi» for BBC. I kveld er det også premiere for hans regi-debut på samme kanal.

Innspilling av "In The Dark" med Ulrik Imtiaz Rolfsen på regi

Ulrik Imtiaz Rolfsen har i kveld premiere på BBC på serien «In The Dark» der han har regissert to episoder med svenskfødte MyAnna Buring i hovedrollen som politietterforskeren Helen Weeks. Nå jobber han med å tilrettelegge sin egen serie «Taxi» for et britisk publikum.

Foto: Des Willie / BBC

– Kan vi flytte lyden av den ringeklokken?

Det er arbeides intenst i et produksjonslokale i en høstdag i Londons Soho. I en sort skinnsofa sitter norske Ulrik Imtiaz Rolfsen, som har regien på sin første BBC-produksjon - den mørke krimserien «In The Dark».

Fra innspillingen av In The Dark

I kveld får britiske TV-seere se den første av de to episodene som Ulrik Imtiaz Rolfsen har hatt regi på. Her spilles det innen scene med MyAnna Buring som politiinspektør Helen Weeks og Tim McInnery som Frank Linnell.

Foto: Des Willie / BBC

Må klype seg i armen

Etter mange år med norske produksjoner, er det nå endelig en utenlandsk produksjon som sluttføres.

– Det er en litt sånn klype seg i armen følelse. Jeg har jobbet i veldig mange år for å få jobb i utlandet, helt siden «Izzat» i 2005 har jeg vært over her og hatt møter. Det er ganske kult å nå faktisk ha et sted å gå, og jobbe her i Soho i London, forteller Rolfsen når NRK lurer ham ut fra klipperommet noen minutter.

Ulrik Imtiaz Rolfsen inn innspurten med å produsere krimserie for BBC

Mange lange timer i klipperommet for regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen i London, og mer ser det ut til å bli.

Foto: Espen Aas / NRK

Debuten ble å regissere to av fire episoder av krimserien «In The Dark» som hadde premiere 11. juli på BBC. Rolfsens to episoder sendes denne uken og neste. Disse handler om gjenkriminalitet i Manchester, og den norske regissørens tidligere arbeid gjorde ham interessant for den britiske kringkasteren.

– Han hadde dokumentarbakgrunn og hadde jobbet med gjenger i Norge og Oslo. Til oss kom han med den tilnærmingen og gjorde masse research. Han kom seg virkelig på innsiden av det miljøet i Manchester, og det var uvurderlig for oss, skryter BBC-produsent Hugh Warren.

Sjelden vare

Serien har fått gode kritiker så langt, og på BBCs nettspiller er de to første episodene blant de sju mest sette programmene denne uken.

Still fra BBC-serien "In The Dark", regi Ulrik Imtiaz Rolfsen

Scene fra «In The Dark» som omhandler gjengmiljøer i Manchester i England. Ulrik Imtiaz Rolfsens tidligere arbeid med gjenger gjorde ham attraktiv for BBC.

Foto: Ben Blackall / BBC

Nå har den britiske kringkastingsgiganten engasjert Rolfsen til å utvikle en britisk versjon av NRK-serien «Taxi». Noen endelig avgjørelse er om produksjon er ennå ikke tatt, men BBC har valgt å bruke penger på å utvikle en nyinnspilling. I tillegg skriver han på flere andre britiske prosjekter.

Til nå har norske TV-regissører vært sjelden vare i Storbritannia.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre nordmenn her, selv om det er mange flinke nordmenn som har fått det til på film. Jeg var heldig å lage «Taxi» da TV-alderen ble gjenfødt for noen år siden, sier Rolfsen.

Siste dag på sett for "In The Dark".

Siste dag på sett for «In The Dark» , (f.v.) produsent Hugh Warren, hovedrolleinnehaver MyAnna Buring og regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen

Foto: PRIVAT

– Jeg var veldig imponert av «Taxi», det var en veldig god serie. Jeg likte Ulrik godt da jeg traff ham, likte energien hans og tenkte at den måten å se ting på var nyttig for oss, sier produsent Hugh Warren.

De fire episodene av «In The Dark» er kjøpt inn av NRK, men endelig sendedato er ennå ikke bestemt.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters