Hopp til innhold

Eagles of Death Metal tilbake på scenen i Paris

Det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spilte igjen i Paris mandag, nesten en måned etter terrorangrepet i Paris.

EODM spilte igjen i Paris - tre uker etter terrorangrepet.

Se video: Jesse Hughes (i hvitt) og det amerikanske bandet sammen med U2 på scene i Paris.

U2 hadde vært på scenen i over to timer da det ble satt fram en ekstra mikrofon ved siden av Bono.

– Jeg vil presenterer noen som for alltid vil ha sin skjebne knyttet til Paris. De ble fratatt scenen sin for tre uker siden og vi ønsker å tilby dem vår i kveld, sa U2-sangeren Bono på scenen i AccorHotels Arena.

90 av de 130 som ble drept i terrorangrepene i Paris var i konsertlokalet Bataclan. På scenen foran de 20.000 tilhørerne klemte Bono sangeren Jesse Hughes, skriver Le Parisien.

– Vi elsker dere og vi vil aldri slutte med Rock'n roll, sa Hughes.

Minnet om terroristenes familier

Sammen sang de Patti Smiths «People Have The Power» før Eagles of Death Metal spilte «I Love You All The Time.»

En stor skjerm med fargene til franske flagget viste navnene på alle som ble drept i Paris, mens Bono sang den kjente Jacques Brel-sangen «Ne me quitte pas». Etterpå trakk han også fram familiene til terroristene.

– Vi må også tenke på terroristenes familier. Jeg vet det er vanskelig akkurat nå, sa han og minnet om at også de har mistet noen de var glad i.

Mens noen av tilhørerne syns dette var en riktig og modig ting å si, men andre at det kanskje var i tidligste laget, melder AFP.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bataclan, Paris

90 mennesker ble drept på Bataclan da Eagles of Death Metal holdt konserten sin her.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Store forventninger

Forventningene har vært skyhøye til at bandet skulle gjøre en opptreden sammen med U2 etter at det irske bandet forrige uke hintet at «spesielle gjester» ville slutte seg til dem på scenen.

Ryktene sa først at EODM ville opptre sammen med U2 på søndag, men det stemte ikke. Da var det Patti Smith som ble invitert opp på scenen.

Mandag kveld var det altså Eagles of Death Metals tur. De har tidligere ytret et ønske om å være bandet som gjenåpner Bataclan.

U2 og Eagles of Death Metal

Eagles of Death Metal var i går tilbake i Paris.

Foto: Reuters

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober