Hopp til innhold

Flere kvinner til sak mot Bill Cosby

Enda flere kvinner slutter seg til et søksmål mot Bill Cosby, som de hevder har mishandlet dem seksuelt.

Bill Cosby

BESKYLDES: Den kjente skuespilleren Bill Cosby beskyldes for seksuelle overgrep. Nå slutter flere kvinner seg til søksmålet mot ham.

Foto: ERIC THAYER / Reuters

Kvinnene hevder skuespilleren mishandlet dem seksuelt og deretter svertet dem ved å kalle anklagene deres løgn.

Fra før er tre kvinner med på søksmålet mot den kjente skuespilleren i en føderal domstol.

Blant de fire nye er kvinner som anklager Cosby for å ha mishandlet dem seksuelt mens de var tenåringer for 20–40 år siden, skriver NTB.

Misbrukt bak scenen

Til sammen har over 40 kvinner beskyldt Cosby for seksuelt misbruk og voldtekter helt siden 1970-tallet. Flere av disse overgrepene skal ha skjedd etter at de ble dopet ned først.

Flere av dem som nå har sluttet seg til søksmålet var unge skuespillere som sier de ble misbrukt bak scenen og i teatergarderober.

Utsatt for overgrep

STO FREM: 35 av kvinnene som beskylder Bill Cosby for seksuelle overgrep sto tidligere i år frem og fortalte sin historie i New York Magazine.

Foto: NTB Tema

Svertet og latterliggjort

Kvinnenes advokat, Joseph Cammarata, sier at de føler at Cosby svertet dem da han i 2014 kalte anklagene deres absurde og usanne. Han sier de ble latterliggjort i full offentlighet av den berømte og folkekjære skuespilleren.

Flere titall kvinner har anklaget den nå 78 år gamle Cosby for seksuell mishandling gjennom mange år. Tidligere sto 35 av kvinnene som har beskyldt ham for seksuelle overgrep frem i New York Magazine, hvor de fortalte sin historie.

Cosby har hele tiden avvist anklagene og er ikke blitt siktet for noe.

I frigitte dokumenter innrømmet komikerstjernen Bill Cosby (77) å ha dopet ned unge kvinner som han ville ha sex med.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.