Hopp til innhold

Her er årets Stjernekamp-deltakere

Martin Halla, Maria Haukaas Mittet, Trine Rein og Heidi Gjermundsen Broch er blant artistene som skal kjempe om å bli hele Norges entertainer i høst.

Stjernekamp-artistene 2015.
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I fjor var det Nora Foss Al-Jabri som stakk av med seieren i Stjernekamp.

Denne høsten er det en av disse 10 artistene som skal synge om tittelen Norges ultimate underholder:

  • Martin Halla, indiepop-artist
  • Maria Haukaas Mittet, popartist
  • Øystein Wiik, sanger, skuespiller og tekstforfatter
  • Trine Rein, popartist
  • Eirik Søfteland, rockevokalist
  • Tommy Fredvang, popartist og låtskriver
  • Knut Erik Østgård, vokalist og låtskriver
  • Heidi Gjermundsen Broch, skuespiller og artist
  • Celine Helgemo, artist
  • Maria Karlsen, koreograf, danser, rapper og sanger

Fare for Hedmarks-dialekt

Kåre Magnus Bergh
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Programleder Kåre Magnus Bergh er svært tilfreds med årets deltaker-bukett.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med dem! Jeg synes det er veldig gøy at Knut Erik Østgård, den gamle Return-vokalisten er med. Det er nok en viss fare for at jeg kommer til å snakke litt Hedmarksdialekt på lufta ja, ler Bergh.

– Hvilke forventninger har du til deltakerne?

– Det er alltid like spennende å se hvem som hevder seg. Jeg har sluttet å tippe. De som greier å slippe seg løs, ta det på alvor og ha selvironi greier seg bra, sier Bergh.

Om deltakerne:

Martin Halla
Foto: Mats Bakken

Martin Halla (27) vant den første sesongen av The Voice, i 2012. Han hadde Magne Furuholmen som mentor, og trollbandt hele Norge med sin særegne stemme. Halla har gitt ut en EP, et album, og fire singler, hvor av «Take it with me» kom på tredjeplass på VG-lista. Han jobber nå med nye utgivelser som kommer til høsten.

Maria Haukaas Storeng
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Maria Haukaas Mittet (35) ble kjent barnestjerne da hun fikk hovedrollen i Annie i 1991. I 2004 deltok hun i Idol og debuterte som soloartist. Maria vant MGP i 2008 med låten «Hold on be strong» skrevet av Mira Craig. Hun kom på femteplass i den internasjonale finalen. Låten ble også nominert til Spellemann for årets hit samme år. Hun har gitt ut fire album og 11 singler.

Øystein Wiik
Foto: Berit Roald / Scanpix

Øystein Wiik (58) er sanger, skuespiller, tekstforfatter og krimforfatter. Han er en av landets fremste musikal- og operasangere. Wiik har gitt ut flere plater, spilt store roller på scener over hele Europa, deltatt i MGP, og skrevet tekster til flere musikaler og operaer. I 2010 debuterte han som krimforfatter, og har siden gitt ut fire krimbøker samt en ungdomsbok. .

Trine Rein i 2006
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Trine Rein (44) debuterte med soloalbumet «Finders Keepers» som solgte til 3 platina, og gav henne prisen Årets Nykommer under Spellemann i 1993. Hun oppnådde også stjernestatus i Japan har solgt over en million plater på verdensbasis. Rein deltok i MGP i 2006 og 2007. I i fjor vant hun NRK-programmet The hit der hun fremførte låten «Story of Love» skrevet Geir Arne Hansen.

Eirik Søfteland i Idol-finalen
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Eirik Søfteland (26) kom på andreplass i sesong 7 av Idol. I 2013 vant han Skal vi danse med dansepartner Nadya Khamitskaya. Han har vært vokalist i metalbandet King Calling, samt medlem i bandet Bjørn Hellfuck. Søfteland har gitt ut to singler i forbindelse med Idol og jobber med debutalbumet sitt som kommer til høsten.

Tommy Fredvang
Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Tommy Fredvang (33) ble kjent for det norske folk da han var med på X-faktor i 2009. Han ga ut sitt debutalbum i 2010, og har også gitt ut flere singler både på norsk og engelsk. I fjor reiste Tommy til Los Angelesder han har samarbeidet med med Andre Lindahl og Anthony Preston, et produsentteam som har produsert låter for blant andre Britney Spears, Justin Bieber, Maroon 5 og Kelly Clarkson.

Knut Erik Østgård

Knut Erik Østgård (51) er kjent som vokalist i bandet rockebandet Return, som hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Return, som slo gjennom i 1985 med singelen «Sheila». Gruppa er mest kjent for superhitene «Sing me a song» og «Bye bye Johnny», førstnevnte lå hele 56 uker på norsktoppen. Return har gitt ut seks album og fire samlealbum og er blant Norges mestselgende rockeband gjennom tidene.

Heidi Gjermundsen Broch
Foto: NRK

Heidi Gjermundsen Broch (40) er ansatt på Det Norske teateret og hatt flere hovedroller i musikaler som «Evita»,« Piaf» og «Next to Normal». Hun ble belønnet med Heddaprisen og Teaterkritikerprisen for hovedrollen i Next to normal i 2011. Gjermundsen Broch har også gitt ut et album, «Blåøyd jævel» der hun tolker Alf Prøysen-viser.

Celine Helgemo
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Celine Helgemo (19) vant MGP jr i 2007 med låten «Bæstevenna», og samme år vant hun også MGPjr Nordic i Oslo Spektrum. Låten handler om vennskapet med bestevenninnen Astrid Smeplass. Celine fikk platekontrakt og ga ut debutalbum like etterpå. Albumet «Bæstevenna» solgte til platina, og Celine ble årets mestselgende kvinnelige artist. I 2008 ga hun ut album nr. 2, «Jul på Røros», som solgte til gull.

Maria Ima Karlsen
Foto: Promo

Maria Karlsen (32) er koreograf, danser, rapper og sanger. Hun har vært koreoreograf og danser på flere tv-programmer, deriblant Norske Talenter. Hun har koreografert for TV-serien AF1 og satt opp den første hip hop-forestillingen på Den Norske Opera og Ballett. Etter 16 år som danser, for blant andre Madcon, Mira Craig og Admiral P, samt medvirket på Ylvis-brødrenes ”The Fox”, har hun tatt skrittet ut som hip hop og soulartist. Under artistnavnet Lotus har hun startet hip hop-bandet «Awesomnia».

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters