Hopp til innhold

Her står Kygo med Jimmy Fallon

Kyrre Gørvell-Dahll (24), bedre kjent som Kygo, opptrådte på et av USAs største talkshow i natt.

Kygo med Jimmy Fallon

KYGO MED FALLON: Etter å ha gitt bergenseren en god klem, viste Fallon fram singelen til «Stole The Show» for alle seerne sine.

Foto: Skjermdump/NBC/The Tonight Show

Han har nylig opptrådt på Ellen DeGeneres-show i LA og prydet forsiden til Billboard sitt musikkmagasin.

I natt, norsk tid, var Kyrre Gørvell-Dahll (24) innom New York for å spre sine tropiske vibber hos Jimmy Fallons «The Tonight Show».

Hvordan det gikk kan du se her.

Spilte med fullt band

På scenen framfører Kygo hiten «Stole The Show» sammen med sanger Parson James og dessuten fullt band, med blant annet en dedikert panfløyte-spiller for å replikere hans signaturlyd.

I forkant annonserte han i sosiale medier at versjonen de skulle opptre av låta kom til å være ekstra spesiell.

I samme episode sitter «House of Cards»-skuespiller Kevin Spacey, samt Microsoft-grunnlegger Bill Gates og hans kone Melinda i gjestestolene.

I verdensklassen på streaming

Siden Kygo ble for alvor lagt merke til i 2013 med hans remiks av britiske Ed Sheerans «I See Fire», har han rukket å bli blant de mest streamede artistene i verden.

Under showet påpekte Fallon selv at Kygo er den artisten i historien som kjappest har nådd én milliard streams på Spotify.

Per nå har han 18 millioner månedlige lyttere på Spotify, som gjør ham til den 12. mest spilte artisten på tjenesten deres. Til sammenligning sitter Justin Bieber på førsteplassen med 31,6 millioner månedlige lyttere på tjenesten.

Ble Årets Spelleman

Tidligere i år kunne Kygo ta imot prisen for Årets Spellemann, delt ut av Nico & Vinz mens han var på tur i USA.

I tillegg til å ha opptrådt på Nobelkonserten i desember, presterte bergenseren også å headline en egen konsert i Brooklyns Barclays Center med en kapasitet på 19 000 mennesker.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober