Hopp til innhold

Hotel Cæsar blir strømmeserie

Etter 18 år på TV-skjermene sjekker Norges lengstlevende såpeserie ut fra hovedkanalen TV 2 og flytter over på strømmetjenesten Sumo.

Anette Hoff, Tarjei Westby og Sølje Bergman

HOTELL I SÆRKLASSE: Med 18 år på lufta er Hotell Cæsar Norges lengstlevende TV-drama. I desember er det slutt – på lineær TV. På bildet: Anette Hoff, Tarjei Westby og Sølje Bergman.

Foto: Espen Solli / TV 2

I en pressemelding tirsdag ettermiddag kunngjorde TV 2 at de har bestilt 50 nye episoder av dramaserien Hotel Cæsar, som nå er inne i sitt attende år.

Men fra og med januar 2017 blir familien Anker-Hansen og hotellets stab ikke lenger å finne på flaggskipet TV 2. De flytter over på strømmetjenesten Sumo.

Vokser digitalt

Christopher Haug

HAR TRUA: Dramasjef Christopher Haug i TV 2 har tro på fortsatt drift ved familiehotellet.

Foto: Espen Solli / TV 2

– Vi ser at folk ser annerledes på dramaserier enn før. Seertallene har vært synkende på lineært TV de siste årene. Samtidig ser vi at serien er veldig populær på Sumo, så for å få en bedre flyt i det lineære sendeskjemaet, putter vi serien på den plattformen der den vokser, sier TV 2s dramasjef Cristopher Haug til NRK.

Nå håper kanalen at flyttingen kan få flere brukere over på TV 2s digitale tilbud.

– Cæsar-seerne er veldig aktive på Sumo, og jeg tror dette vil føre til at flere av de lineære seerne vil gå over. Serien har en fast og god fanskare som nok ønsker å følge videre med på familien og Anker-Hansen og hotellets videre historie, sier Haug.

Tror på fortsatt interesse

Serien har de siste årene mistet seere lineært, men Haug tror likevel fansen kan vente seg fortsatt drift ved hotellet i overskuelig fremtid.

– Mange har opp gjennom årene spådd at det snart er slutt, men vi går nå inn vårt i attende år, har produsert over 3000 episoder og nettopp fått bestilling på 50 nye. Så enn så lenge er det stor interesse for Hotell Cæsar.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP