Hopp til innhold

Internasjonal interesse for Skam

«Hele verden» ville ha svar på spørsmål fra «Skam»-skuespillerne.

Vi har tatt imot spørsmål fra Skam-fansen og stilt dem til skuespillerne

STOR PÅGANG: Hundrevis av spørsmål har rent inn på NRK sin Snapchat-konto, etter at vi inviterte fansen til å sende inn spørsmål til skuespillerne. Vi oppsummerer kvelden med en Snapchat-story.

Aldri før har så mange av skuespillerne og medvirkende i ungdomsserien «Skam» vært samlet på et og samme sted for å snakke med pressen. Vi inviterte fansen der hjemme til å sende inn sine spørsmål til skuespillerne. Da rant det inn flere hundre snaps til NRKs snapchat-konto, fra alle verdens kanter.

Skam-spørsmål fra Filippinene

NYSGJERRIGE: Mange av spørsmålene handler om hvordan skuespillerne har spilt sammen.

Skam-fan stiller spørsmål fra Manchester

UNGE FANS: Spesielt stor var den internasjonale fansens interesse for forholdet mellom skuespillerne som spiller «Even» og «Isak».

Snap-spørsmål fra Frankrike om Skam

VIKTIGE TEMA: De unge hyller serien for å ta opp temaer som er viktige og vanskelige å snakke om.

Spørsmålene kom fra Spania, Skottland, Tyskland, Filippinene, Paraguay, Italia, Frankrike, Canada, USA, Storbritannia, Marokko og Danmark, for å nevne noen.

Likte ikke sin egen karakter

Mange fans har etter hvert fått øynene opp for den til den til tider kjedelige og triste karakteren «Linn», som bor i kollektiv med «Eskild» og «Noora».

Skuespiller Rakel Øfsti Nesje på gul løper

Rakel Øfsti Nesje («Linn») endte med å «drepe» karakteren «Eskild» i spillet «fuck, marry, kill» på den gule løperen.

Fansen spør: Kan det bli en spin-off serie av kollektivet med Eskild og Linn?

– I begynnelsen var det kjipt å spille «Linn». Endelig skulle jeg være skuespiller og så skulle jeg nesten spille død. Men jeg har blitt mer og mer glad i henne, så nå er det trist å ikke få være den karakteren lenger, sier hun og legger til at hun tror alle har en «Linn» inni seg.

Ulrikke Falch har spilt en av de største rollene gjennom hele serien, som den litt naive karakteren «Vilde».

Fansen spør: Hvor er Vilde om 5 år?

– Hun er vel kanskje lærer på Hartvig Nissen videregående, ler hun.

Ulrikke Falch i intervju med NRK på gul løper

VIKTIGE BUDSKAP: Ulrikke Falch har fått flere hundre tusen følgere på sosiale medier etter «Skam»-suksessen. Hun har tidligere sagt at hun ønsker å representere en motvekt til alt kropps- og prestasjonspresset som unge opplever.

Foto: Mohammed Alayoubi

- Et varmt øyeblikk

Marlon Valdés Langeland, som spiller den lojale «Jonas» i serien, forteller at det kommer til å bli et tomrom i hverdagen når «Skam» er ferdig for godt.

– Samtidig skal det bli deilig å få navnet mitt tilbake igjen, siden folk på gata tror at jeg er «Jonas».

Marlon Valdés Langeland på gul løper med NRK

IKKE MER «JONAS»: Skuespiller Marlon Valdés Langeland sier at han skal fokusere på å fullføre videregående når han nå blir helt ferdig med «Skam».

Foto: Mohammed Alayoubi

Fansen spør: Hva er ditt favorittøyeblikk fra Skam?

– Da jentene ruller opp med «Los-Loosers»-vanen for å plukke opp «Sana», fordi er det varmt øyeblikk.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noensinne. Ballonggutta avslører hvilken av karakterene de helst ville ha spilt.

«BALLONG-GUTTA»: De nyeste tilskuddene i serien er enige om at «Sana» er en viktig rolle. Fra venstre: Mikael Øverlie Boukhal, Elias Selhi, Adam Malik og Mutasim Ahmed.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober