Hopp til innhold

Kommer til Europa med The Wall

Roger Waters legger igjen ut på en stor turné, denne gangen med «The Wall».

Pink Floyd The Wall
Foto: Promo

Roger Waters

Roger Waters i april 2010. Kommer han til Norge i 2011?

Foto: Jeff Christensen / AP

Sist gang konsertgjengere fikk stifte bekjentskap med den tidligere Pink Floyd-stjerna Roger Waters, var da han turnerte med «The Dark Side of the Moon». Blant annet spilte han gjennom hele plata på Norwegian Wood-festivalen i Oslo.

Nå skal han gjenta suksessen, bare med et annet album. I 2009 var det nemlig 30 årsjubileum for Pink Floyd-albumet «The Wall» , som senere også ble til filmen The Wall .

Først USA - så Europa

I september legger han ut på turné i USA og har planlagt 36 konserter der. Så kommer han til Europa, med start i mars 2011 er det planlagt hele 57 konserter over hele kontinentet, melder Billboard .

Det er ennå ikke annonsert hvilke europeiske byer som får besøk.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Pink Floyd, «Another brick in the wall».

Roger Waters på Norwegian Wood

Roger Waters da han var på Norwegian Wood.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Konserten er planlagt som et teatralsk opus, likt det som ble satt opp i forbindelse med feiringen av Berlin-murens fall i juli 1990.

Blant annet vil det være en faktisk vegg som bygges opp på scenen i starten av konserten, og rives ned mot slutten.

Nærmere originalversjonen

Når det gjelder selve musikken sier Waters i følge Billboard at den vil ligge nærmere originalversjonen på plata «The Wall», enn den som ble framført på Potsdamer Platz i 1990, fordi den var tilpasset en del musikalske gjester.

Albumet «The Wall» fikk hele 15 uker på toppen av Billboard-lista og har solgt til platina 23 ganger bare i USA. Plata nådde imidlertid bare til tredjeplass på den britiske albumlisten, men solgte etter hvert til platina også der.

Vil du se Roger Waters om han kommer til Norge? Kommenter her:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.