Hopp til innhold

Fra Monster til TV 2

Trond Kvernstrøm forlater TV-produksjonsselskapet Monster for å bli direktør i TV 2 sine reklamekanaler.

Trond Kvernstrøm i Monster

Trond Kvernstrøm forlater Monster og blir direktør for TV 2s reklamekanaler.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

Sjefsredaktør i TV 2, Alf Hildrum

Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum, sier at Trond Kvernstrøm sto øverst på lista av kandidater til stillingen som direktør for kanalens reklamekanaler.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Administrerende direktør Trond Kvernstrøm i Monster/A Nice Company er ansatt som ny direktør i TV 2.

Kvernstrøm går inn i TV 2s ledergruppe med forretningsansvar for TV 2s reklamekanaler, samt Filmkanalen. I tillegg får han ansvaret for alt programinnhold til alle plattformer, med unntak av ansvarsområdene til nyhetsredaktør og sportssjef.

Tok av med Idol

Kvernstrøm etablerte Monster sammen med Olav Øen i 2001, og etter at Idol tok av i 2003, har selskapet hatt stor suksess. De har laget en lang rekke underholdningsprogrammer for de fleste norske TV-kanalene, og lager i tillegg reklamefilmer, TV-serier og spillefilmer.

– Dette blir gøy og litt trist. Trist å forlate de flotte folkene i Monster og Nice, men jeg gleder meg til å bli kjent med TV 2 fra innsiden. Selv om jeg har jobbet tett med TV 2 over mange år blir det noe helt annet å jobbe der, sier Trond Kvernstrøm i en pressemelding fra TV 2.

– Han sto øverst på lista

TV 2 opplyser i en pressemelding at de vil styrke ledelsesteamet for TV og programproduksjon, og Kvernstrøm vil lede en sammensluttet enhet av dagens kanal- og programavdelinger.

De viser til at det er nødvendig med større kapasitet og flere nye ideer i utviklingen av TV-tilbud og underholdningsproduksjon for alle plattformer.

– Vi hadde én mann øverst på vår liste da vi bestemte oss for å endre organisasjonen, og jeg er veldig glad for at vi har sikret oss drømmekandidaten. Trond har gjennom et svært langt liv i norsk TV-bransje vist at han er den aller beste, sier TV 2s administrerende direktør Alf Hildrum.

Han sier at det Kvernstrøm har gjort med Monster og Nice fra begynnelsen og fram til i dag sier det aller meste.

– Nå gleder vi oss til å få Trond Kvernstrøm på laget. Sammen skal vi legge en offensiv plan for TV 2s innhold i årene som kommer, sier Hildrum i pressemeldingen.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters