Hopp til innhold

Marian Aas Hansen er ute av «Stjernekamp»

– Nå slipper jeg å lære tsjekkisk, sier Marian Aas Hansen etter sin siste opptreden i konkurransen.

Marian Aas Hansen Stjernekamp

UTE: Marian Aas Hansen trakk det korteste strået i kveldens sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hiphop-kveld i hangaren ute på Fornebu i Bærum sørget for blandede reaksjoner hos dommerne, på godt og vondt.

Tidligere Gåte-vokalist Gunhild Sundli røk ut forrige uke. I kveld var det Marian Aas Hansen sin tur til å si ha det til «Stjernekamp»-scena, etter å ha vist fram sin tolkning av Will Smith-hiten «Gettin' Jiggy With It»

– Jeg gav alt

– Hele kvelden var fylt med fantastisk bra numre, og da kan alt skje, sier Aas Hansen til NRK.

Hun forteller at hun hadde blitt mer lei seg om hun hadde røket ut forrige uke, da hun var i sitt sjanger-ess med storband.

– I dag hadde jeg det bare dritfett, og gav full gass, sier hun.

Aas Hansen hadde sett frem til å synge opera neste uke, men ser heller positivt på det hele. Planen hennes var nemlig å synge på tsjekkisk.

Berømmer publikum

– Det var synd å gå ut, og jeg hadde lyst på coaching til opera, men nå slipper jeg å lære meg tsjekkisk, sier sangeren, som nå ser fram til tiden hun får til å jobbe med plateslipp i november og hennes kommende show.

Marian Aas Hansen ute av Stjernekamp

SER FRAMOVER: Sangeren ser nå fram til å jobbe med egne prosjekter utover høsten.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Noe av det sterkeste hun sier hun har opplevd i løpet av de siste ukene er engasjementet til det norske publikum.

– Det er helt fantastisk rørende og utrolig hyggelig hvor engasjert folk er, og hvor mye penger de bruker på dette. Det er blodsterkt, sier hun.

Aldri rappet før

– Hun har lært meg masse om vokalteknikk og ting jeg ikke kunne. Jeg kommer til å savne hennne, sier Jonas Skybakmoen til NRK, og forteller at «Stjernekamp»-gjengen har blitt en sammensveisa gjeng som feirer etter hver sending.

Han var én av de som fikk sterkest tilbakemeldinger i kveld var, og sang «Black Skinhead» av Kanye West. Det gjorde han ikke med rolige nerver.

Stjernekamp, Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen

STERK TILBAKEMELDING: Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen fikk mye skryt for deres opptredener.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Herremin, jeg var nervøs. Det er jeg alltid, men dette var en sjanger jeg ikke kan, og jeg har aldri rappa før, sier Johndoe-vokalisten.

Må lære italiensk

Han ble også lettet over at folk tok i mot akkurat denne låta så godt.

– Den har en så vanvittig bra energi, og jeg kunne tillate meg selv å bli helt gærn. Men det er bra at folk ikke synes den var for edgy, forteller han.

Aas Hansen slipper å lære seg tsjekkisk på én uke. Skybakmoen derimot skal allerede i morgen begynne å lære seg italiensk tekst.

Hvordan blir opera?

– Ja, hvordan blir opera? Det kan gå alle veier, sier han.

Nicoline Berg Kaasin Stjernekamp
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober