Hopp til innhold

Nico & Vinz imponerte på nytt stort talkshow

I natt opptrådte den norske popduoen Nico & Vinz på et av USAs mest populære talkshow.

Natt til tirsdag opptrådte Nico & Vinz for rundt fire millioner tv-seere på «The Tonight Show» hos Jimmy Fallon (Se video over).

Bak seg hadde duoen Fallons backingband, som er ingen ringere enn The Roots.

Allerede i formiddag, norsk tid, skal duoen opptre på et tv-program med enda flere seere. «Good Morning America» har vært et viktig amerikansk tv-program siden 1975 og har seks millioner seere hver dag.

– Herre min gud!

Fallon var tydelig fornøyd med guttas opptreden.

– Det er måten å gjøre det på. Herre min gud! Det er måten å gjøre det på, sa talkshowverten etterpå.

Han brukte også sin Twitter-profil, med over 13 millioner følgere, til å promotere sine norske gjester.

Det er ikke første gang popgruppa gjester et stort amerikansk tv-show med hiten «Am I Wrong». For en drøy måned siden spilte Nico & Vinz på Jimmy Kimmels populære snakkeprogram.

Ny liste torsdag morgen

Sist torsdag ble det bekreftet at «Am I Wrong» blir stående på fjerdeplass på verdens mest prestisjefylte singelliste, Billboard. Torsdag har gutta nok en sjanse til å kapre førsteplassen.

Nico & Vinz er den første norske gruppen som har vært inne på topp fem siden a-ha toppet listen i 1985. Musikkvideoen til låten har nå blitt sett over 35 millioner ganger på Youtube.

Med denne mengden tv-eksponering er det mange som spår at duoen har en reell sjanse til å innta førsteplassen på Billboard-lista.

Låten slippes i Storbritannia 3. august. Allerede nå har låten begynt klatringen på de britiske hitlistene. Nico & Vinz befinner seg for øyeblikket på 58. plass.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober