Hopp til innhold

Ny PlayStation med 4K-støtte

Det kommer en ny utgave av PlayStation 4 (PS4) med 4K/UHD-oppløsning.

PlayStation med 4K-støtte

(Ultra High Definition).

Foto: SONY INTERACTIVE

I tillegg vil den nye versjonen av PS4 ha flere andre tekniske forbedringer.

Opplysningene fremgår i et intervju som Andrew House, sjef for Sony Interactive, har gitt til The Financial Times (FT).

– Alle spill vil støtte standard PS4 og vi forventer at alle eller mange nye spill vil støtte den nye PS4K, sier House til avisen.

Kalles «Neo»

Her fremgår det at både den nåværende PS4 og den nye «PS4K» skal selges side om side i den videre livssyklusen for konsollen.

Den nye konsollen, som har kodenavnet «Neo» internt i Sony, vil ikke bli presentert med det første. Heller ikke under sommerens store spillarrangement: E3 (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles 14.-16. juni 2016.

Både PS4K og PS4 skal også støtte Sonys kommende PlayStation nye Virtual Reality-system som lanseres i oktober 2016.

Andrew House sier til FT at nye PS4 vil koste mer enn den nåværende versjonen av konsollen. I Norge koster PS4 nå fra 3.200 til 3.900 kroner hos ulike forhandlere.

PS4

Sony lanserte PS4 i november 2013.

Foto: Kim Jansson / NRK

Over 40 millioner solgte

PlayStation 4 er tidenes mest solgte spillkonsoll for Sony, selv sammenlignet med de tre forgjengerne. Analysefirmaet IHS anslår at PS4 har solgt 40 millioner eksemplarer på verdensbasis, mens konkurrenten Xbox One har solgt 21 millioner eksemplarer.

Når PS4K/«Neo» lanseres er foreløpig i det blå. Det er usikkert om konsollen vil kunne avspille det nye 4K Ultra HD-videoformatet, eller bare tilby 4K/UHD-strømming og om konsollen vil støtte 4K HDR-avspilling.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)