Hopp til innhold

P3-veteraner satser på innringing

Espen Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha og makker Jon Toset lover et klassisk radiokonsept når de inntar ukedagene på P13 fra februar av.

Espen Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha og Jon Toset

ETABLERT RADARPAR: Espen Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha og Jon Toset har jobbet sammen i P3, P1 og Kanal 24. Nå inntar de P13.

Foto: Rune Lind / NRK

Mandag 2. februar er mangeårig radioprofil Espen Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha tilbake på lufta hos NRK, denne gangen på P13.

Lytterne bestemmer

– Det blir et inn- og utringningsprogram, forteller «sidekick og produsent» Jon Toset.

– Et lytterbasert, innringingsbasert program der lytterne deltar og er med og bestemmer innholdet, utdyper Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha.

Ifølge programerklæringen skal det være mulig å ringe inn med hva det skal være: En historie, et problem, eller det motsatte.

Selv om det også blir tid til andre innslag, skal telefonen stå i sentrum, lover Toset.

– I utgangspunktet legger vi opp til masse aktivitet. Vi kommer til å ha gjester og reporterinnslag, men i all hovedsak blir det innringning.

Kjent form, ny tid

De to har lenge vært et radarpar i eteren. Begge jobbet i P3-flaggskipet XL på nittitallet, og har senere jobbet sammen i både P1 og Kanal 24. Og nå altså P13.

Programmet skal hete Thoresen Hværsaagod, og er slett ikke ulikt programmet med samme navn de to hadde på NRKs hovedkanal P1 tidlig på 2000-tallet.

Sendetidspunkt og kanal er imidlertid nytt. Og for et program som baserer seg på å ta imot innringere på direkten, kan det få mye å si, tror Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha.

– Forrige gang, da vi hadde det på P1, gikk det klokka 10 om kvelden. Nå blir det klokka 12 på dagen. Det er litt upløyd mark, vi vet ikke hvem vi får som innringere. Men den sjansen får vi ta, sier Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha.

Han vet imidlertid allerede at en del gamle kjenninger fra tidligere innringningsprogrammer kommer til å være med videre i det nye programmet.

– Det er en del gamle originaler vi har hatt med oss fra tidligere tider som har fått nyss om at vi har innringningsprogram og har tatt kontakt. Så vi kommer til å ha med noen av dem.

Thoresen Hværsaagod sendes mandag til torsdag kl. 12–13 på NRK P13 denne våren. Hvis du vil være med å bidra under sending, kan du ringe inn på 81549002.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober