Hopp til innhold

Putin vil møte Elton John likevel

Den russiske presidenten Vladmir Putin har ringt popstjerna Elton John og foreslått et møte. Og denne gangen er det virkelig presidenten, skal vi tro Kreml.

Elton John / Vladimir Putin

NÅ SKAL DE MØTES: Eller skal de det? Elton John trodde allerede han hadde snakket med den russiske presidenten, men det hadde han visst ikke likevel.

Foto: REUTERS/Jon Nazca/

Sir Elton John har tidligere ytret et ønsker å snakke med Putin om hans «latterlige» holdning til homofile. Og for en uke siden trodde han også at han gjorde nettopp det, da noen ringte ham opp og utga seg for å være den russiske presidenten.

Sir Elton John takket presidenten på sin Instagramkonto, men senere hevdet Putins talsmann at den russiske presidenten ikke har snakket med musikeren på telefonen. Det hadde derimot to russiske komikere, Vladimir Krasnov og Aleksej Stoljaro, som utga seg for å være presidenten. Telefonsamtalen ble også sendt på russisk TV.

Putin vil møte Elton John

Nå viser det seg at den russiske presidenten vil møte artisten likevel, «når timeplanen tillater det». Han har visstnok også bedt Elton John om å ikke må være fornærmet over spøken.

Presidenten har nå sagt at han vil diskutere «alt artisten måtte ønske» når de møtes. Ifølge presidentens talsmann har Putin denne gangen virkelig ringt artisten, skriver BBC.

Homofiendtlig

Myndighetene i Russland har blitt sterkt kritisert for å ha vedtatt en rekke homofiendtlige lovforslag. I 2013 undertegnet Russlands president Vladimir Putin loven som forbyr såkalt «homoseksuell propaganda».

Flere land og organisasjoner uttrykte da bekymring for den russiske homoloven.

Oppfordrer Ukraina til å støtte BGBT

Tidligere har Elton John uttalt at president Putins holdning til homoseksualitet er både isolerende, fordømmende og latterlig

Sir Elton John er fort tiden i Ukraina hvor han har hatt møter med både landets president og flere businessledere i et forsøk på å overtale dem til å støtte landets LGBT-gruppe (lesbian, gay, bisexual, and transgender).

.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP