Hopp til innhold

Hollywood reagerer på avlyst «The Interview»-premiere

Hollywoods regissører og skuespillere reagerer sterkt på at Sony «gir etter» for hackerne som krevde at selskapet avlyste visningen av filmen «The Interview».

 Mia Farrow

SONY ER EN SKAM: Det tvitrer skuespiller Mia Farrow etter at selskapet besluttet å avlyse visningen av filmen «The Interview».

Foto: Wally Santana / AP

Michael Moore

IRONISERER: Filmregissør Michael Moore.

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Ben Stiller

VANSKELIG Å FORSTÅ. Skuespiller Ben Stiller twitret om Sonys avgjørelse.

Foto: Scanpix / AP

I november sikret hackere seg både digitale filmkopier, upubliserte filmmanus og sensitive helse- og personaldata om Sonys ansatte i et av de mest omfattende datainbruddene noensinne.

I tillegg krevde hackerne at Sony stanset den planlagt viste filmen «The Interview», noe selskapet i dag fortalte at de ville gjøre.

Ironiserte over avgjørelsen

På Twitter ironiserer filmregissør Michael Moore over Sonys avgjørelse om å trekke den nå mye omdiskuterte filmen «The Interview» på grunn av press fra det USA mener er Nordkoreanske hackere.

I filmen spiller Seth Rogen og James Franco amerikanske agenter som planlegger å drepe Nord-Koreas store leder Kim Jong-Un. Det har vakt reaksjoner i det lukkede og sterkt ledertro landet, som også har gått til det skrittet å klage filmen inn for FN.

– Sony er en skam

Mia Farrow bannet på Twitter over at Sony kansellerte filmvisningen. Hun fortsatte med å tvitre at Sony er en skam.

– En seier for hackerne

Skuespiller Ben Stiller skriver at han synes det er vanskelig å forstå at avgjørelsen er en respons på en trussel mot ytringfriheten i USA.

Skuespiller Rob Lowe tvitret at Sonys avgjørelse om å stoppe filmen er en seier for hackerne.

Den engelske forfatteren Neil Gaiman, som har gjort amerikaner av seg, mener Sonys avgjørelse kun viser hackerne at trusler fungerer.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters