Hopp til innhold

– Vi klarte ikke vente lenger!

Fjerde sesong av Stjernekamp ble sparket igang rekordtidlig i dag. – Nå klarte vi ikke vente lenger, sa programleder Kåre Magnus Bergh, en kveld da norsk rock var i fokus.

Stjernekamp fellesnummer

Årets deltakere åpner den første av ti sendinger med et knallnummer.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Stjernekamp ble åpnet et brak, der de 10 spente deltakerne startet med et fellesnummer med høy rockefaktor. Årets første sjanger var norsk rock, og det var flere som både overrasket og imponerte dommere og publikum. Ingen røk ut av kveldens program, men alle deltakerne tar med seg poengene videre i programmet.

Gutta med færrest stemmer

Publikum stemte på sine favoritter, og det var det Øystein Wiik, Tommy Fredvang og Eirik Søfteland som fikk færrest stemmer denne gangen.

(Saken fortsetter etter bildet)

Øystein Wiik, Tommy Fredvan og Eirik Søfteland

Øystein Wiik, Tommy Fredvang og Eirik Søfteland fikk færrest stemmer.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Klassisk skolerte Øystein Wiik hadde valgt en låt som var langt utenfor komfortsonen sin med DeLillos «Kokken Tor». At han var blant de med færrest poeng tok han med et smil.

– Det var veldig gøy. Det er noe av poenget å velge låter som er langt utenfor det man er vant til. Neste uke er det country, og det er heller ikke en sjanger jeg vanligvis synger, men det er litt mer sangbart, sier han til NRK.no.

Også Tommy Fredvang koste seg på scenen med «Don't think the way they do» fra Span.

– Det manglet kanskje de siste fem prosentene, men det var gøy å være litt sinna på scenen, sier han.

Selv om det ikke ble flest poeng i dag, kommer han likevel ikke til å safe de neste ukene.

– Jeg vil prøve å utfordre meg selv hver runde, og vokse på dette. Jeg vil også være sjangerbevisst, og velge låter deretter, sier han.

– Fantastisk innsats

Eirik Søfteland er en erfaren rocker, men måtte likevel innse at han ikke fikk flest stemmer fra publikum. Selv var han strålende fornøyd med premieren.

– Jeg synes det var en fantastisk innsats, sier han selvsikkert.

Hans sang sin versjon av Black Debbaths «(Hei hei, vi er) Justervesenet», og mener selv bandet er et av Norges tøffeste.

– De er litt undervurdert, men musikken taler for seg, sier han.

– Har ikke sovet i hele natt

Maria Karlsen i Stjernekamp

Maria Karlsen er et relativt ubeskrevet blad, men imponerte stort i første runde.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Den som kanskje overrasket mest, var hiphop-artist Maria Karlsen. Hun har tidlligere vært med i Stjernekamp, men da som danser. Hun tok dommerpanelet med storm, og imponerte med en energisk versjon av «Slakt» av Raga Rockers.

– Dette var over all forventing og veldig gøy, sier Maria.

Men selv om hun så ut som hun hadde all verdens selvtillit på scenen, innrømmer hun at hun var svært nervøs.

– Jeg har ikke sovet i hele natt! Og jeg holdt på å bæsje på meg, sier hun ærlig.

Nå skal hun hjem og øve, og også neste ukers sjanger er utenfor komfortsonen til rapperen.

– Jeg har ikke noe kunnskap om country. Men Dolly Parton er faktisk favorittartisten min, sier hun,

Forventet høyt nivå

Dommerpanel Stjernekamp

– Vi kommer til å se en helt annen side av årets deltakere enn vi er vant til, sier dommer Thomas Felberg.

Foto: Sarah Jordanson Fauske / NRK

Stjernekampdommerne er musikkekspertene Mona B. Riise og Thomas Felberg, og kveldens sjangerspesialist var Torgny Amdam. Han har lang erfaring innen sjangeren, og har også laget en spilleliste med sine favorittlåter innen norsk rock.

Riise har vært med som dommer i alle de foregående årene, og Felberg sitter for andre år på rad. Etter å ha sett utallige gode prestasjoner i årene med Stjernekamp, innrømer de at lista ligger høyt for årets deltakere,.

– Nå har vi sett så mye at vi automatisk blir litt strengere og forventer mer. Men det er tross alt de som sitter hjemme som bestemmer, sier Mona.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP