Hopp til innhold

Tilbudt milliardbeløp for Bond-retur

Daniel Craig har tidligere uttalt at han ikke vil spille verdens mest kjente spion igjen.

James Bond - SPECTRE

I AKSJON: Daniel Craig har spilt i de siste fire James Bond-filmene, her ifra fjorårets «Spectre».

Foto: Jonathan Olley / jonathan olley

– Jeg ville heller kutte hovedpulsåren, sa Daniel Craig i forbindelse med et intervju med Time Out Magazine i fjor, da han ble spurt om han ville spille inn flere James Bond-filmer etter fjorårets premiere på «Spectre».

I samme intervju uttalte han følgende:

– Hvis jeg skulle gjort enda en Bond-film, ville det bare vært for pengene.

Tilbudt 1,2 milliarder kroner

Ifølge den britiske avisen The Guardian kan det være grunn for Craig til å vurdere å ta på seg smokingen og ta lekepistolen fatt igjen.

Etter å ha vært såpass åpen med hans motvilje til å spille inn flere filmer som den verdensberømte MI6-spionen, skal filmstudiet bak James Bond-filmene, Sony Pictures, ha tilbudt 1,2 milliarder kroner, eller 150 millioner dollar, for å bli med igjen.

Tilbudet skal angivelig gjelde for ytterligere to filmer. The Guardian har forsøkt å kontakte filmstudioet for en kommentar, uten å ha lyktes.

Flere kandidater på listen

Siden mediene begynte å spekulere i at Craig skulle pensjonere seg fra Bond-tilværelsen, er det flere navn som har dukket opp som aktuelle.

AWARDS-BAFTAS/ Idris Elba arrives at the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Awards at the Royal Opera House in London

KANDIDAT?: Idris Elba er ett av de mest omtalte navnene i forbindelse med jakten på en ny James Bond.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Som Esquire påpeker er én av de mest omtalte skuespillerne til å fylle rollen Idris Elba, men andre navn som har blitt trukket fram flere ganger er Tom Hiddleston, Damian Lewis og Michael Fassbender.

Da tidenes andre skuespiller i Bond-skikkelsen, George Lazenby, gjestet Oslo forrige uke, fortalte han til NRK at han mener det er en styrke om ikke den neste skuespilleren i rollen er en hvit mann.

– Jeg synes det er bra om de velger å gå den veien i skuespillervalget. Folk må forstå at vi alle er like, og hvis det åpner opp sinnene til folk er det flott.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.