Hopp til innhold

Trekker seg fra omdiskutert Barbie-rolle

Komiker og skuespiller Amy Schumer dropper hovedrollen i den nye storfilmen om Barbie. Skylder på at timeplanen hennes ikke går opp.

US-ENTERTAINMENT-AMPAS-GOVERNORS AWARDS

POPULÆR: Amerikanske Amy Schumer er en svært populært skuespiller og komiker for tiden. Såpass populær at hun må prioritere andre prosjekter enn Barbie-filmen.

Foto: VALERIE MACON / Afp

Det ble en stor debatt i filmverdenen da det ble kjent at komiker Amy Schumer skulle spille Barbie i Sony Pictures sin nye storfilm basert på leketøysdukken.

Flere mente Schumer ikke passet i rollen, blant annet på grunn av hennes utseende.

Laster Twitter-innhold

Schumer slo hardt tilbake mot kritikken i sosiale medier. På sin instagram-profil skrev hun blant annet:

«Det er denne typen kritikk som beviser at det er noe galt med samfunnet og kulturen vår (...)»

Nå trekker Schumer seg fra rollen, av helt andre grunner enn kritikken, ifølge henne selv.

– Dessverre så har jeg ikke lenger mulighet til å gjøre Barbie-rollen på grunn av at timeplanen ikke går opp, sier hun til filmbransjebladet Variety.

Hvilke planer som står i veien for Barbie-rollen er uklart, men Schumer har flere store filmprosjekter på gang fremover.

Kaos i kulissene

Barbie-reporter

DUKKE: Her et bilde av Barbie-dukken slik vi tradisjonelt sett kjenner den.

Foto: Barbiemedia

Filmen om Barbie skulle handle om hva som skjedde med den kjente dukken etter at hun dro fra Barbieland fordi hun ikke passet inn.

Etter planen skulle filmen ha premiere i 2017, men det har vært store endringer underveis i manusarbeidet. Flere forfattere har vært involvert i skrivingen, blant annet Schumer selv. Det er enda ikke bestemt hvem som skal regissere filmen.

Nå sier filmselskapet at filmen skal ha premiere 29. juni 2018. Det er ikke klart hvem som nå skal ta over hovedrollen.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP