Hopp til innhold

Trevor Noah erstatter Jon Stewart

Komiker Trevor Noah tar over i The Daily Show når Jon Stewart slutter. – Jeg trodde ikke på det de første timene, sier Noah. Se klipp her!

Trevor Noah

TAR OVER: Han er en fantastisk komiker som vi har elsket å jobbe med, sier Stewart om arvtakeren Trevor Noah.

Foto: Byron Keulemans / Afp/NTB Scanpix

Jon Stewart

STORE SKO: Komiker og TV-vert Jon Stewart har en rekke Emmy-statuetter på hylla for sin innsats i «The Daily Show». Her fra utdelingen i Los Angeles i 2011.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

11. februar i år var en sorgens dag for fans av det amerikanske talkshowprogrammet «The Daily Show». Da meldte nemlig showets programleder gjennom 15 år, Jon Stewart, sin avgang.

Nå melder New York Times at den sørafrikanske komikeren Trevor Noah skal fylle Stewarts store sko.

31-åringen har vært gjest på programmet tre ganger. Det var derfor ikke mange som regnet han som en het kandidat til å ta over programlederposten.

– Man tror ikke på det de første timene. Jeg trengte en sterk drink, men dessverre var jeg et sted der man ikke kan få tak i alkohol, sier Noah til New York Times.

Stewart synes showet har gjort en god jobb med å finne hans arvtaker.

– Jeg er kjempeglad på vegne av showet og Trevor. Han er en fantastisk komiker som vi har elsket å jobbe med, sier Stewart.

Noah er mest kjent som komiker, men har også jobbet som skuespiller, radio-DJ, programleder, skribent og satiriker.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober