Hopp til innhold

Verdifulle kunstverk vannskadet etter kraftig regnvær

Vann lekket inn i områder av Louvre-museet etter et kraftig regnvær i Paris i forrige uke. Flere kunstverk fra Louvre, og franske bøker fra nasjonalbiblioteket må nå restaureres.

Four Seasons

SKADET: Ett av maleriene som har fått vannskader etter det kraftige regnværet er Nicolas Poussins maleri «Høst» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ifølge en uttalelse fra museet har vannet lekket inn til flere områder av museet, som blant annet det islamske kunstrommet og et område med franske malerier fra 1700-tallet.

Vannlekkasjen skjedde som følge av en totimers regnskur i Paris, som oversvømte gatene og satte T-banen ut av spill i forrige uke.

Ifølge meteorologene falt det 4,9 centimeter regn i løpet av en time, noe som tilsvarer like mye vann som det i snitt faller i løpet av tre uker i juli.

Må restaureres

To av kunstverkene som er blitt skadet er malerier fra kunstserien «De fire årstidene» malt av Nicolas Poussin i perioden 1660 til 1664, melder The Art Newspaper.

Le Printemps

MÅ RESTAURERES: To av maleriene til Nicolas Poussin må restaureres. Her er maleriet «vår» fra kunstserien «De fire årstidene».

Foto: Wikipedia

Ett annet kunstverk som skal ha blitt skadet er maleriet «Mordecais Triumf» laget av den franske kunstneren Jean François de Troy i 1739.

Maleriene er blitt tatt ut av museet og skal nå restaureres. De berørte områdene på Louvre holdes stengt frem til konservatorene har vurdert omfanget av skadene.

– I tillegg har over 143 bøker fra nasjonalbiblioteket i Paris blitt våte som følge av regnet. Noen av bøkene er blitt tørket og plassert tilbake i hyllene, men 14 av de må restaureres, sier biblioteksjefen Sylviane Tarsot til Le Monde, ifølge Sveriges Radio.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)