Hopp til innhold

Vis oss ditt analoge bilde

Salget av analog film øker igjen etter mange år med nedgang. Har du tatt et analogt bilde du er fornøyd med? Send det til oss!

Analogt speilreflekskamera av typen Nikon FM2

Analog fotografering er blitt populært igjen, sier filmprodusentene.

Foto: Christian Thorkildsen

Se alle bildene som er kommet inn nederst i saken. Send oss ditt bilde her. Bruker du Instagram, merker du bare bildet med #nrkanalog.

Laster innhold, vennligst vent..

NB! Bildene må gjennom en godkjenningsprosess, så det kan ta litt tid før de dukker opp.

I mellomtiden kan du kose deg med noen artige fakta om analog fotografering:

Visste du ...

  • ... at dronning Elizabeth II av Storbritannia hele livet har vært en ivrig analogfotograf? Her holder hun et av sine mange kameraer, en tysk Leica fra 80-tallet.
Dronning Elizabeth med sitt Leica-kamera

Dronning Elizabeth II på Royal Windsor Horse Show i 2014.

Foto: Tim Graham / Getty images
  • ... at Terry Richardson, en av motefotografiets virkelig store stjerner, har tatt mange av bildene sine med et billig analogt kompaktkamera? Det vil si, på grunn av Richardson har prisen på Yashica T4 skutt i været, og det koster nå flere tusen kroner for et strøkent eksemplar på bruktmarkedet.

    Her kan du se ham i aksjon:
  • ... at National Geographic lagde en dokumentar om den siste rullen Kodak Kodachrome som ble fremkalt. Fotografen var Steve McCurry. I januar 2017, røpet imidlertid Kodak at de undersøker om filmen lar seg produsere igjen, slik som de vil gjøre med Ektachrome.

    Se dokumentaren her:
  • ... at enkelte mener analoge bilder er mer holdbare enn digitale? Se videoen og bedøm selv:
  • ... at det finnes en engelsk kar ved navn Bellamy Hunt som lever av å finne dyrt analogt kamerautstyr i Japan til kjøpere verden over? Han går under navnet «Japan Camera Hunter», og du finner ham her

Leserbilder

Her kan du se alle bildene som er kommet inn fra leserne. Trykk på et av bildene for å se dem i større versjon.

Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober