Hopp til innhold

Zoolander gjorde comeback på catwalken

Ben Stiller og Owen Wilson kuppet moteuka i Paris for å reklamere for film som parodierer motebransjen.

Zoolander

Ben Stiller og Owen Wilson kuppet catwalken med å dukke opp som Derek Zoolander og Hansel McDonald, kjent fra filmen «Zoolander».

Foto: Christophe Ena / Ap

Filmen «Zoolander» fra 2001 er en komedieklassiker som retter flere velrettede spark mot motebransjen. Ben Stiller og Owen Wilson spiller i filmen, og førstnevnte har regi.

Oppfølgeren «Zoolander 2» er under arbeid, og filmen spilles nå inn i Roma.

Som et vellykket PR-stunt for filmen skapte Stiller og Wilson oppstyr tirsdag da de uventet dukket opp på catwalken for Valentino under moteuka i Paris. Det er foreløpig ikke kjent om stuntet blir med i filmen.

Laster Twitter-innhold

Skuespillerne tok på seg sine mest dramatiske supermodell-ansikter og etter rapportene å dømme gjorde de en legendarisk framtoning med sin kombinasjon av pysjamas og trenchcoat, melder Vogue.

Dette var beskrivelsen av Zoolander-duoens antrekk:

«Derek wears a custom Night Butterflies brocade suit with hand-embroidered overcoat and black Creeper shoes. Hansel wears a Silk Continent print Pajama suit with Double Cashmere overcoat and Open sneakers.»

De fikk også annonsert at «Zoolander 2», som regisseres av Justin Theroux, får premiere i februar neste år.

Zoolander

Owen Wilson og Ben Stiller i en scene fra «Zoolander» (2001). Neste år er en oppfølger klar.

Foto: Anonymous / Ap

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober