Hopp til innhold

Du kjeder deg ikke med Skate 3

Sport blir gøy med rullebrett, men hva skjedde med spillkvelden med venner i stua?

Du har god brettkontroll i Skate 3.
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jeg må ærlig innrømme at jeg hater sportsspill. Jeg har aldri forstått hvorfor noen gidder å bruke tid på fotball, snowboard, friidrett eller hva det måtte være, når det finnes så mye annet spennende i spillverdenen.

- Gå ut å spill fotball selv da, for f***, er for eksempel det jeg vanligvis tenker når kjæresten sitter inne på en fin sommerdag og spiller Fifa.

Skating er også en sport. Og skepsisen var derfor stor da jeg testet spillet Skate, for første gang. Merkelig nok viste det seg at å kjøre rullebrett er noe jeg kan tolerere i spillformat. Det er jo faktisk gøy!

Nyskapende brettkontroll

Da det første Skate-spillet kom i 2007 ble det hyllet for sine nyskapende kontrollere. De lot deg manøvrere brettet ditt på en helt ny måte og i mye større grad enn vi hadde sett i tidligere skatespill.

Det holdt ikke lenger å trykke på én knapp for å utføre et triks. Dette bidro til å gi oss en mer realistisk brettfølelse.

Skate 2 kom relativt raskt etter det første spillet og nå er Skate 3 å finne i butikkhyllene.

Skate 3 har med seg de gode kontrollene fra de tidligere spillene. Du bruker de analoge joystickene til å bevege deg selv og brettet ditt.

Det er selvfølgelig også en ny by å utforske i Skate 3. Port Caverton er et mekka for rullebrettkjørere, uten avsperringer eller slemme sikkerhetsvakter som hindrer deg.

Mange aktiviteter

I Skate 2 var målet å bli en profesjonell rullebrettkjører. I Skate 3 er tiden inne for å starte ditt eget lag og skateboardmerke. Jobben din er å markedsføre merket ditt.

Det gjør du gjennom å fange dine heftige triks med rullebrettet på video eller foto, eller gjennom å vinne konkurranser. Jo flinkere du er, des flere brett selger du.

Det er utrolig mye å gjøre i Skate 3. Lag dine egne skateparker, og del dem med vennene dine på nett. Delta i race, triks deg til topps i konkurranser, eller ha dueller der du prøver å overgå poengsummen til motstanderen. Du har også gamle «Hall of Meat», der målet er å knekke flest mulig ben.

Fokuset i Skate 3 ligger på å mestre utfordringer og å bygge karriere. Du kan fortsatt drive med frikjøring og du har større frihet til å utforske omgivelsene enn tidligere.

Du har imidlertid tilgang til alle utfordringene gjennom menyen. Du trenger derfor ikke å rulle rundt på oppdagelsesferd etter nye ting å gjøre. For meg førte dette til at jeg rett og slett ikke gadd å bruke tid på å utforske.

Når jeg ville delta i en konkurranse eller et løp, så klikket jeg meg bare inn på menyen for å komme dit. Veldig lettvint og greit, men litt av sjarmen ble samtidig borte.

Gjør kule triks i Skate 3.

Gjør fete triks i Skate 3. (Foto: EA)

Foto: EA

Ingen lokal flerspiller

Flerspilling på nett er et viktig element i Skate 3. Foruten at du kan dele alt det stilige du lager av parker, videoer og bilder, så kan du samarbeide med andre spillere på ulike utfordringer. Du kan konkurrere på nett og lage ditt eget skateteam sammen med andre spillere.

Den lagbaserte delen av spillet appellerer til «gameren» i meg. Å ha en klan i et spill er alltid gøy, og dette gir Skate 3 det lille ekstra.

Noe som er synd er imidlertid at den lokale flerspillermodusen er borte fra Skate 3. Siden flerspillerdelen på internett er så stor, så er det mulig utviklerne mente at dette var nok.

Men hva skjedde med å ha spillkvelder med venner? Jeg savner muligheten til å spille med kompiser hjemme i min egen stue. Det er synd at all samhandling med andre må foregå på nett.

Sett bort i fra dette er det ikke mye som trekker Skate 3 ned. Spillet er proppfullt av aktiviteter, som bare blir bedre i flerspillermodusen på nett.

Sport blir morsomt med rullebrett. Skate 3 er artig og gir deg timesvis med underholdning.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters