Komler

Det kalles komler, kompe, raspeball, potetball og mye mer. Det salte kjøttet og komlene passer godt sammen.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Komler fra Karlsbu

Bjarne Kartevoll driver kafé og selskapslokale på Høg-Jæren og har komler på menyen hver torsdag. Karlsbu-komler skal ha dott av salt flesk.

Slik gjør du

Mos potetene i hurtigmiksar eller matprosessor. Tilsett salt.
Spe i mel til det ikke renner gjennom fingrene. Etter at melet er tilsatt skal det ikke røres for mye.

Salt flesk til dott legger du i når du former komla.

Kokes samman med kjøttkraft, vann og kålrabi og gulrøtter. Kok kjøttet for seg. Trekk pølsene. Serveres med smeltet smør.

Tips

Se Bjarne Kartevoll og andre som lager komler i TV-programmet Komletorsdag.

Se Komletorsdag i Nett-TV

Kilde: Bjarne Kartevoll, Karlsbu