Ananas- og mangochutney

Ananas- og mangochutney med nigellafrø og chili. I bakgrunnen plomme- og pærechutney med ingefær og kardemomme. (Se oppskrift nederst.)

Foto: Tone Riber-Mohn / NRK

Ananas- og mangochutney med chili og karri

En litt mer eksotisk chutney. Den er Lise Finckenhagens favoritt til pølsene. Ananas og mango er hovedingrediensene, men smaken kommer også fra eddik, chili, ingefær, indisk krydder og nigellafrø.

Slik gjør du

Rens og skjær ananas og mango i små terninger. Del chilien på langs og fjern det meste av frøene, finsnitt chilien. Skrap av skallet på ingefæren med en teskje og finriv eller finhakk ingefæren.

Bland alle ingrediensene i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til chutneyen har tyknet og det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig for å unngå at chutneyen fester seg i bunnen av kasserollen.

Hell varm chutney over på et rent og varmt sylteglass. Sett på tett lokk og oppbevar chutneyen kjølig.
Eller, oppbevar chutneyen i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Oppskriften gir omtrent 6 dl ferdig chutney.

Tips

Se oppskriften på plomme- og pærechutney med ingefær og kardemomme

Plomme- og pærechutney med ingefær og kardemomme
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+