Arroz doce: Søt ris med knasende lokk

Arroz doce servert med pepperkaker og Albins julemos med epler og kanel.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Arroz doce: Søt ris under knasende lokk

En portugisisk rispudding som kan være et alternativ til risengrynsgrøten til jul.

Slik gjør du

Kok vann, ris, smør og salt under lokk i ti minutter.

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Tilsett vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker og 5 dl melk i risen. Rør godt, og la det småkoke under svak varme i ca. 40 minutter til risen er myk. Ta ut vaniljestangen.

Visp sammen revet sitronskall, eggeplommer og 5 dl melk. Rør det inn i den varme grøten, og la den koke i 5 minutter til 85 °C. Hell risen over på et fat eller i en form, så det blir et tynt lag, og la den stå til avkjøling. Strø på et tynt lag råsukker, og brenn det med en liten brenner til sukkeret blir et sprøtt lokk.

Tips

Arroz doce kan gjerne serveres med pepperkaker og Albins julemos.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE