Aubergine med villris og tomatkrem

Aubergine med krydret ris og en fyldig tomatsaus. Auberginen har fått smak av salvie.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Aubergine med villris og tomatkrem

Aubergine suger til seg smak fra ingrediensene rundt, og blir en fantastisk smakfull grønnsak når man fyller den med urter.

Slik gjør du

Del auberginene i to på langs. Skjær snitt i auberginekjøttet og putt inn salvieblader. Ha på salt og stek i olje med snittflaten ned til den er gyllen.

Tilsett en klatt smør og sett auberginene i ovnen. Fortsatt snittflaten ned. Stek på 175 grader i 10-15 minutter, eller til innertemperaturen er 93 grader.

Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek finhakket løk og hvitløk, villris og quinoa. Tilsett malte fennikelfrø, muskat. spisskummen og litt salt. Slå på vann så det dekker, la det syde under lokk til ris og quinoa er kokt ferdig, cirka 15-20 minutter. Fyll på med mer vann etter behov.

Server auberginene med Pauls gode tomatsaus. Topp med risblanding, gresk yoghurt og eventuelt grovhakkede røykte mandler.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE