Bakte epler, plommer og svisker med vaniljeis og mandelflak

Desserten med ovnsbakt frukt kan du lage i porsjonsformer eller legge alt i en stor ildfast form.

Foto: Mariann Straume

Bakte epler, plommer og svisker med vaniljeis og mandelflak

Varm dessert med høstens frukt, svisker og is. Ferdig på ett kvarter!

Slik gjør du

Vask og kutt eplet med skall i biter. Del plommene i fire og fjern steinene. Del sviskene i to. Fordel dette i porsjonsformer eller i en stor ildfast form, hell over lønnesirup og kanel. Bak i ovnen i 10–15 min på 180 °C. Når de er ferdige kan de hvile på kjøkkenbenken mens du tilbereder vaniljeisen.

Rør isen til en softislignende konsistens og lage små istopper på hver dessert før du strør mandelflak på.

Den lettvinte versjonen er å bake alt i en stor ildfast form og servere rett på bordet med en isboks hvor folk kan forsyne seg selv, men hvis du vil skjemme bort gjestene kan du servere i porsjonsformer.

Tips

Mariann Straume serverte fruktdessert med eple og iskrem da hun vant regionfinalen for Østlandet i konkurransen Årets hjemmekokk 2012. Hun serverte også fylt svinefilet med parmaskinke, pappardelle, middelhavssalat og ølsaus som hovedrett da hun vant regionfinalen for Østlandet.

Kilde: Mariann Straume i TV-serien Førkveld