Blomsterpotte til dessert

Far til Mats er dessertmenneske og veldig interessert i hagearbeid. Derfor ser desserten Mats lager til ham på farsdagen sånn ut.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Blomsterpotte til dessert

Dette er en helt fantastisk overraskelsesdessert!
Og en hyllest fra rockekokk Mats Paulsen til hans far.
Blomsterpotte med mascarponekrem, friske bær og pepperkake- og sjokoladecrumble.

Slik gjør du

Skill eggeplommer og eggehvite. Visp eggedosis av eggeplommene med 50 g sukker, og bland i frøene av en vaniljestang.

Visp eggehvitene med resten av sukkeret.

Bland eggedosis og mascarpone. Vend inn eggehvitene forsiktig, for å få kremen så luftig som mulig.

Smelt smør. Knus pepperkaker og sjokolade sammen i en blender, og bland i smøret.

Monter desserten lagvis i en blomsterpotte. Begynn med en pepperkake for å dekke hullet i blomsterpotten, og legg litt pepperkakecrumble over. Fortsett med mascarponekrem og bær. Legg flere lag, og avslutt med pepperkakecrumble på toppen. Pynt med sitronmelisse.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj på NRK P1