Brødpinner med cheddar og parmesan

Brødpinnene kan serveres som tilbehør til middag, men de er veldig gode som snacks også.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Brødpinner (grissini) med cheddar og parmesan

For Italia-elskere er brødpinner, eller grissini, et must på middagsbordet. Disse er så gode at de forsvinner før du får snudd deg.

Slik gjør du

Kjør smør og mel i en kjøkkenmaskin til det ser ut som brødsmuler. Bland inn ost og krydder. Tilsett vann til du har en glatt deig. Det kan være du må tilsette litt mer enn det som står i oppskriften.

Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, kan du smuldre smøret i hvetemelet med hendene og jobbe deigen sammen med ei sleiv.

Deigen ser kornete ut, men når du klemmer den sammen i hånda, glatter den seg ut.

Den kan godt stå litt i kjøleskapet før du triller den ut.

Rull pølser som er rundt ti centimeter lange og en centimeter tykke. Legg dem på ei stekeplate med bakepapir, og pensle med melk. Dryss over valmuefrø, sesamfrø eller noe annet du vil pynte med.

Steik brødpinnene på 180 grader i ti minutter. De skal bli gylne. Er de ikke gylne, kan de få stå litt til. Dette avhenger av ovnen din, og hvor tykke pølser du lager.

Brødpinnene er veldig myke med en gang de er ute av ovnen. De bør avkjøles før du flytter særlig mye på dem.

Tips

Da matredaksjonen lagde brødpinnene, hadde vi ikke sennepspulver. De blei veldig gode likevel.

Fettet fra ost og smør gjør at pinnene knekker lett. Skal du gi dem bort, må du pakke dem veldig forsiktig i en eske. Hvis du tilsetter litt ekstra hvetemel (og vann), blir pinnene hardere.

Kilde: Line Kjærran Norling