Brownies med kremost

Brownies er ikke akkurat kjent for å være vakre på bilder. Men du, så godt!

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Brownies med kremost

Lise Finckenhagens brownies med kremost smaker aller best etter at de har avkjølt seg en natt i kjøleskapet.

Slik gjør du

Varm ovnen til 165 °C, og kle en liten langpanne, 25x30 cm, med bakepapir.

Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side, og rør inn hakket sjokolade.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Hell sjokoladesmøret over eggene, og visp det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver og rør godt til røren blir helt glatt og klumpfri.

Visp kremost, sukker og vaniljefrøene til en glatt krem. Tilsett eggene, og visp alt godt sammen.

Hell 2/3 av sjokoladerøren over i formen. Fordel ostefyllet jevnt utover, og legg resten av sjokoladerøren på toppen, litt her og der. Bruk en kniv (vanlig bestikk-kniv) og lag et tilfeldig mønster ved å dra kniven raskt gjennom de to lagene i store sirkler.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne, men husk at kaken skal være litt klissete i midten.

Avkjøl kaken, og skjær den i passende firkanter før servering.

Tips

Tilsett 2-3 dl grovhakkede valnøtter eller pekannøtter i sjokoladerøren, hvis ønskelig.

Kaken bør oppbevares godt innpakket i kjøleskap. Spør du meg, smaker browniesen aller best etter en natt i kjøleskapet (kaken altså!).

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+