Chili
Foto: Matthew Mead / AP

Chili con carne til mange

Tina lager chili con carne til ti sultne studenter. Det kan du også gjøre, eller fryse den ned porsjonsvis.

Slik gjør du

Legg bønnene i vann slik at de dekkes, seinest fem timer før du begynner med maten.

Skjær kjøttet i små terninger. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakker i terninger. Skrell og finhakk hvitløken.

Brun kjøttet i smør og olje i en stekepanne. Krydre med salt, pepper, spisskummen, paprikapulver, cayennepepper og chilipulver.

Legg kjøttet over i en stor gryte. Tilsett hvitløk, eventuelt chipotle, gulrøtter, pastinakker, hvitløk, løk, kanelstenger og knuste tomater. Hell i bønnene (med vannet) og buljongterningene.

La det småkoke i mellom halvannen og to timer uten lokk. Smak om kjøttet er mørt. Tilsett salt, pepper og en klype sukker etter smak.

Server med brød og litt crème fraîche eller rømme.

Kilde: Tina Nordström / SVT