Currygryte med svin, løk, squash og eple

Nakkekoteletten er det beste på svinet, mener Bent Stiansen. Det er mørt, saftig og marmorert.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Currygryte med svin, løk, squash og eple

Eplemost, fløte og karripulver lager den gode sausen og biter av eple får med litt sprøtt i måltidet. Currygryten kan du servere med ris, quinoa eller poteter ved siden av.

Slik gjør du

Skjær vekk ben og fett fra nakkekoteletten. Del kjøttet i 2 cm terninger.

Varm en middels kjele og ha i solsikkeolje. Stek kjøttet på sterk varm i to minutter sammen med salt og pepper.

Tilsett karri og terninger av løk, squash og eple og fres i to minutter.

Ha på eplemost, fløte og sett ned varmen til svak varme. Kok gryten i fem minutter og jevn den med maisstivelse utrørt i kaldt vann.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Bent Stiansen i Førkveld