Hopp til innhold

Nøttekake øverst på 2014-listen

Julemiddag og hjemmelaget konfekt er blant oppskriftene hos NRK Mat som har fått flest visninger i 2014. Men det er en av Lise Finckenhagens kaker som er øverst på pallen. Se topp-ti-listen til NRK Mat for 2014.

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Nummer 1: Nøttekaken til Lise Finckenhagen er den mest leste oppskriften på NRK Mat i 2014.

Foto: Tone G. Johannessen / NRK

Se hele listen lenger nede i artikkelen!

Fløtekarameller med smør og vanilje

Nummer 2: Fløtekarameller med smør og vanilje fra Lise Finckenhagen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK
Ribbe sous vide

Nummer 3: Ribbe sous vide fra Lise Finckenhagen.

Foto: Lise Finckenhagen
Pinnekjøtt

Nummer 4: Pinnekjøtt med kålrabistappe fra Andreas Myhrvold og Gastronomisk Institutt.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Gul påskekake

Nummer 5: Gul påskekake fra Lise Finckenhagen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Svigermors luksusfårikål

Nummer 6: Svigermors luksusfårikål.

Foto: Gunnar Holthe / NRK
Ribbe

Nummer 7: Ribbe med surkål og rødkål fra Bent Stiansen.

Foto: NRK
Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød med avokado og mangosalsa

Nummer 8: Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød med avokado og mangosalsa fra Mats Paulsen.

Foto: NRK

Når vårt publikum leter etter oppskrifter er de opptatt av kakebaking. Tre av våre ti mest leste oppskrifter i 2014 er kaker. Lise Finckenhagen står for nøttekaken med sjokolade og kaffekrem som er årets mest leste oppskrift. Hun presenterte den første gang i Nitimen i januar 2011. Hun hadde den med på ny i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+ i januar 2014.

Lise Finckenhagen har også gitt oss oppskriften på den gule påskekaken som er nummer fem på listen. Brødrene Price viste oss sjokoladekaken uten mel, gateau Marcel, som ble nummer ni på listen. De laget den i tv-serien Munter mat.

Jul med konfekt, ribbe og pinnekjøtt

Etter nøttekaken er det Lise Finckenhagens fløtekarameller som er nummer to på listen over de oppskriftene som er mest klikket på i 2014. Men så er det en oppskrift på ribbe på en ny måte som er nummer tre. Lise Finckenhagen testet vakuumpakking og sous vide med ribbe.

Nummer fire er den en tradisjonelle julemiddagen med pinnekjøtt med kålrabistappe hvor kokken Andreas Myhrvold viser deg fremgangsmåten. Bent Stiansen stekte ribbe med alt tilbehør i Kvelden før kvelden både i 2013 og 2014. Oppskriften hans kom på sjuende plass.

Fårikål, hamburger og linsesuppe

Hver høst feirer vi fårikålens festdag. Og i 2014 klatret luksusoppskriften fra svigermor til Gunnar Holthe inn på sjette plass på topp-ti-listen.

Rockekokk Mats Paulsen lager mat i radioprogrammet Brønsj. Han serverte hjemmelaget hamburger med hjemmelaget tilbehør og den oppskriften er det mange som har fått med seg. Den ble nummer åtte på listen.

Leter du etter en enkel oppskrift på billig og sunn mat? I 2014 var Lise Finckenhagens røde linsesuppe en av disse. Den ble årets nummer ti. Vel verd å prøve igjen.

Topp-ti-listen i 2014

  1. Nøttekake med sjokolade og kaffekrem fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen
  2. Fløtekarameller med smør og vanilje fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen
  3. Ribbe sous vide fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen
  4. Pinnekjøtt med kålrabistappe fra Gastronomisk Institutt, med video
  5. Gul påskekake fra Lise Finckenhagen i Nitimen
  6. Svigermors luksusfårikål
  7. Ribbe med frikadeller, surkål, rødkål og brun saus fra Bent Stiansen i Kvelden før kvelden
  8. Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød med avokado og mangosalsa fra Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj
  9. Gateau Marcel fra James og Adam Price i tv-serien Munter mat
  10. Rød linsesuppe fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen

Gateau Marcel

Nummer 9: Gateau Marcel fra James og Adam Price.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Rød linsesuppe

Nummer 10: Rød linsesuppe fra Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Fikk du med deg disse?

Høsten 2014 begynte matredaksjonen å lage Ukas ønskeoppskrift hver fredag. Den aller mest populære ønskeoppskriften – som egentlig er flere oppskrifter – handler om glutenfrie kaker og desserter.

Og visste du at norske egg har svært ulik størrelse? Skal du spise det til frokost, betyr det ikke så mye. Hvis du derimot skal få suffleen til å heve eller sausen til å tykne, betyr det mer.

Tredje- og fjerdeplassen på lista over artikler er også ønskeoppskrifter. Jul er tema i begge.

På femteplass er nok en kakesak, som blei en hel føljetong på matsidene. Sitronterte à la Marco Pierre White var grunnen til at den svenske TV-kokken Niklas Ekstedt blei kokk, men leserne var ikke fornøyd med oppskriften.

Matredaksjonen ba både publikum og Gastronomisk Institutt om hjelp, og sånn fikk vi en ny og forbedra sitronterte på matsidene.